lördag, augusti 01, 2009

Ja ha, fyra stygn i ögonbrynet!

Allting hände i morse hos farmor och farfar i deras hus här i stan. (Stugan har de ju i Skåne.) De åkte hit till Karlskrona igår eftersom Freja var bjuden på leklandskalas idag.

På förmiddagen lekte Tuva med dockor själv i ett rum, farmor och Freja var i ett annat rum. Plötsligt hörde de en duns och ett skrik. De sprang in i rummet och fick se en blödande Tuva! Farmor erkände att hon först blev himla chockad, hon visste ju inte om det var från ögat! Hon slet till sig en handduk och sa åt Freja att hämta farfar som klippte gräset.

Freja blev rädd, hon blir alltid det när det händer Tuvan något, hon är så rädd om sin lillasyster. Så hon kom gråtande till farfar och sa att han skulle komma in.

Farmor hade då lugnat sig och såg att det var från ögonbrynet det blödde och en snabb till på det sa dem att det där behövde sys. De har ju inte sett hur det hela hände och det är inte lätt, man kan inte vara överallt och Tuva leker ju själv här hemma också. Men hon säger att hon slog i huvudet i sängen när hon böjde sig och skulle ta en docka.

Först ringde de oss och kollade upp vart man ringer i sådana ärenden och vi sa att det är 1177 och att de i sin tur hänvisar antingen till akuten eller Jourcentralen.

De ringde och fick sitta läääänge i telefonkö. Farmor Mia hann skjutsa Freja till kalaset under tiden. Freja hade nämt på kalaset att hennes lillsyster hade gjort sig illa i ögonbrynet... Men hon hade tydligen kommit igång och leka sedan. ;-)

De fick en tid sent på eftermiddagen men sköterskan sa åt dem att åk ändå in nu ganska direkt för läkaren som jobbar idag jobbar snabbt och han kanske kan ta Tuva emellan.

Tuva VILLE in, hon ville ha ett klistermärke! ;-) (Hon har varit där i andra ärenden så hon vet vad man får när man är duktig!)

Tuva hade varit sååå duktig! Sköterskan skojade med henne och sa att hon var ju så duktig så man kunde ju tro att hon var 8 år istället för bara 4! Sånt gillar Tuva att höra, hon vill ju vara stor som Freja! ;-)

De hade dock fått vara tre pers för att kunna sy såret, men det är inget konstigt. En sköterska höll huvudet still, farfar höll hennes händer och läkaren sydde. ;-)

Stygnen skall tas bort på fre på vårdcentarlen. Lilla snuttan Tuva! Vilken otur hon har det lilla trollet!

Vi funderade först på att åka in och ta sjukhusbesöket, men efter att ha lugnat oss lite och pratat med farmor efter att hon skjutsat Freja till kalasat och de hade fått tiden på jourcentralen, kände vi att detta FIXAR farmor och farfar. Tuva är trygg med dem. Jag ville inte åka in och kanske smitta, och Magnus KAN ju smitta nu, det vet vi ju inte... Vi hoppas ju att han har klarat sig och att smittan är BORTA nu för vi vill ju till Vimerby på tis! Vi räknar med att barnen kommer hem imorgon, till ett förhoppningsvis rent hus! ;-)
(Bilden kom som mms från farfars mobil.)

3 kommentarer:

  1. Ja stackars lill Tuvan:-( Emmie förstod nog precis vad T varit med om, syntes på henne.
    Tyckte så synd om sin kompis;-)

    Emmie fick en nalle, "nonno" då hon sytt.
    Värst var sprutan, märktes på Emmie.

    SKönt ni få träffa barnen i morrn, dem kommer hem. Visst längtar man, gör jag efter en dag:-O

    Kram o trevlig lör kväll.
    Jenny

    SvaraRadera
  2. Men lilla Tuva vilken otur!

    SvaraRadera
  3. Tackar för omtanken! Det var ändock en piggelina som kom hem idag! :-)

    SvaraRadera