söndag, juli 26, 2009

Vad tomt det blev!

Nu är barnen levererade till farmor och farfar i sommarstugan på Österlen i Skåne. Freja var lite tveksam till att åka i går kväll när hon somnade. Hon saknade redan kompisarna Sanna och Manda. ;-) De hade lekt och lekt och LEKT hela dagen igår. Jag tror jag hämtade tjejerna där halv nio i går kväll. Då ville de spela kubb! Ooo, härliga sommarlov! :-)

Men i såna lägen som igår kväll behöver man "hjälpa" Freja vidare, hon hade ångrat sig om hon hade stannat hemma det vet vi! Och hon var inte ledsen igår kväll utan lite "putt" på oss för att vi sa hon att hon skulle komma hem och sova. ;-) Men i det läget bestämde vi vuxna, allt kan inte barnen bestämma.

Barnen växer när de klarar att vara bort från oss några dagar. Freja har varit några dagar med farmor och farfar varje sommar sedan hon var två år. I år är första året Tuva är med. (Men första gången Tuva sov där själv med Freja var nu i Kristi Himmelfärdshelgen i år och det gick jättebra!) När vi var där vid midsommar valde Tuva-luvan att sova med farmor och farfar båda nätterna! ;-)

Jag tror det är nyttigt för barnen att vara hemmifrån några dagar, då uppskattar de nog "hemma" mer. De behöver en paus från alla kompisar mm som ringer och vill leka. Nu får Freja och Tuva chans att leka tillsammans, och att uppskatta varandra! :-) Sedan är det nyttigt att barnen får umgås med den "äldre" generationen.

När vi kom fram bjöd svärmor Mia på förmiddagsfika, goda hembakta frallor som barnen älskar, med Brieost till, och ägg och sill till oss vuxna.

Därefter hjälpte Magnus Bengt med att skotta lite grus som de fyller ut ett sankt parti på tomten med och barnen lullade runt och bara njöt av att vara där. De kollade bla in bäcken.

Precis innan jag och Magnus körde bjöd Mia oss på Kalopsmiddag med blåbärspaj som efterrätt. Mmmm, gott! :-)

På vägen hem körde vi inom Biltema i Kristianstad. Det brukar vara en hyfsat rolig affär att gå i, med lite allt möjligt, men idag var det av någon anledning urtråkigt att gå där. ;-) Det blev i alla fall en ny cykelkhjälm till Tuvan, istärningspåsar och vitlöksskalare. Magnus köpte en massa grejer till allt han skall göra på huset i veckan.

Nu väntar en kopp te i lugn och ro.

Må väl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar