lördag, juli 18, 2009

Kolmården.

Vi startade alltså vår resa mot Norrköping och Kolmården tidigt tidigt måndag morgon den 13 juli. Det var oerhört skönt att åka så tidigt på morgonen, det var svalt och lite trafik. Tuva sov mycket i bilen. Freja var mycket vaken och spelade Nintendo.

Vi anmälde oss bland alla andra i receptionen på Vildmarkshotellet och gick mot ingången till parken. Det finns en speciell ingång från hotellområdet. Men oj oj, vilken MÖRDARBACKE precis från ingånegn upp till själva parken! Men man fick lön för mödan, man kom rakt upp till "Marine World", där man kunde se delfinerna, sälarna och andra "sjöodjur". ;-) Kolmården ligger otroligt vackert högt över den Bråviken.

Vi började med delfinshowen. Lika bra passa på, det var lååång kö till den under hela dagen. Vi slapp kön eftersom vi kom ganska tidigt.Vi fick inga superplatser, men de dög och vi slapp köa i värmen för det var toppenväder båda dagarna vi gick i parken.

Både Freja och Tuva var fashinerade av delfinshowen. Delfinerna är så fantastiskt duktiga, och verkar ju tycka det är kul, annars hade de aldrig gjort det, har jag sett och hört i någon dokumentär. Markoolio har varit inblandad i showen. Det spelades mycket av hans musik och han pratade under showen på en storbildsTV. Hans musik passade till den fartfyllda showen.

Efter showen gick vi in och tittade på delfinerna i den bassäng de är i då de inte uppträder. De släpps ut i den direkt efter showen. Där kunde man se dem både under och över ytan.

Linbanan över (runt) hela Kolmården kunde vi inte missa! Det är europas längsta runtgående linbana. Vilken vidunderlig utsikt över Bråviken! Ja över hela Kolmården. Man fick en bra överblick över alltihop. En Tuva-kommetrar under linbanefärden "jag ser en myra där nere på marken!". :-)

Dag ett i parken bara svischade förbi vill jag lova. Vi såg många fantastiska djur i så fin miljö. Vi sa till varandra Magnus och jag, att djuren på Kolmården ser ut att må BRA. Inte alltid man känner att djuren på tex Ölands djurpark gör det...

Klockan fyra var vi så trötta så då började vi vår vandring mot hotellet igen. Parken är stor, det tar ett bra tag. Men vi hade ju en go nerförsbacke ner till hotellet! Men Freja vågade inte åka när Magnus drog skrindan ner för backen, så brant var den!

Hotellet var en besvikelse, men även en enorm upplevelse. Rummet var litet och trångt med utfällbara små sängar till barnen. Men men, man tillbringar ju inte mycket tid på rummet! ;-)

Upplevelsen med hotellet var deras spa/relaxavdelning och äventyrsbad för gästerna. Det var något helt fantastiskt! :-) Jag har faktiskt tävlat om en familje-weekend där i en tidning, men vann inte. Men nu kom vi ju dit!;-)

När vi så kom ner till badavdelningen låg hela Bråviken i kvällssolen långt nedanför oss. Man kunde simma både ute och inne och poolerna var så lagom varma. Barnen blev som tokiga och mitt hjärta snörptes åt, åhh, jag får uppleva detta med mina barn, min familj. Jag (och Magnus så klart!) får GE barnen denna upplevelse! :-)

Vi simmade och badade där en bra stund. Det var skönt att bada då man var bra varm efter allt promenerande i parken. Freja dyker ju och simmar mer under än över ytan. Baddjur! Tuva är lite försiktigare men vågade sig faktiskt ut med armpuffar i stora poolen utomhus hon också! Man kunde även simma i en "ränna" som var ström, så man fick bra fart!

Det var dock svindyrt att äta på hotellet och dess spa-avdelning. Vi valde att bryta upp halv åtta och åka och äta på en pizzeria i Kolmården samhälle, pizzerian Delfinen, så klart! ;-)

Frukosten var onödigt att "betala för" (men ingår ju så att säga), efttersom barnen knappt åt något. För mycket att titta på. ;-) Vi vågade inte heller ta med "doggy-bag". ;-) Det var inte heller en så stor frukost man annars är van vid på hotell. Men den var fullt tillräcklig. :-)

Dag två i parken äganades åt en runda i egen bil i "safari-parken" vilket vi gjorde direkt efter frukost. Det rekommenderades man att göra antingen tidig fm eller sen em, då är djuren som piggast. Vi såg bla zebror, giraffer, gnuer, älgar, hjortar och även en björn och lejon. Häftig att liksom köra mitt bland dem.

Sedan in i parken, och upp för mördarbacken igen. På Marine World finns Kolmårdens nya "attraktion" som också Markoolio gör reklam för, "Delfin expressen". Det är en ganska häftig berg och dal bana. Den är betydligt häftigare än "Masken" som Freja har åkt på Ölands djurpark och Tosselilla sommarland. Denna grej ville Tuva också åka! Vi sa till henne att den är ju ganska häftig, och frågade om hon verkligen vågade och jaaa, hon VILLE verkligen! Hon har aldrig åkt berg och dal bana tidigare. Längden var ok, hon är nu längre än 95 cm.

Oj oj, det var verkligen fart i Delfin Expressen!!! Tuvas min under färden är obetalbar!!! Hon var såååå oerhört nära gråten för den VAR verkligen snurrig, men precis när jag tänkte att nu börjar hon gråta, då var färden slut. Och ungen säger "det var kul mamma!". Jo jo, tänkte lilla mamman, men det var tur att den tog slut när den gjorde det. ;-) Freja hon bara älskade den!

Dag två tittade vi på fler djur och hade allmänt mysigt, bara strosade runt. Men, målet med dag två för barnen var ju Bamse-land. De hade sett det uppifrån då vi åkte linbana. Där kan man rusa av sig som i en "lekpark" men det fanns även en liten trevlig kaffekopp-karusell. Där åt vi middag den dagen, på "Farmors kök", barnen valde farmors pannkakor. ;-)

Plötsligt kom Bamse och Lille Skutt och ville leka lite med alla barn. De hade rita- och gissatävling. Lille Skutt var med de vuxna, Bamse med barnen. Barnen och Bamse vann så klart! ;-) Sedan fick barnen om de ville krama Bamse och Lille Skutt. Tuva tuffingen ställde sig snabbt i kön (Freja också). När Tuva väl kom fram vågade hon inte... Freja däremot, ville mer än gärna. Tuva stod och kände lite försiktigt på Bamses arm.

Efter "bamsekramarna" gick vi mot bilen och körde mot Enköping och kusinerna. Vilka två toppendagar vi hade i parken! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar