onsdag, januari 06, 2010

Vilket jullov ändå!!!








Idag Trettondagen: Skridskoåkning på liten "göl" ute på en sank åker en bit härifrån. Vi skojade och sa att på vintern duger den, på sommaren är den nog värsta mygg-kläckningsstället! ;-)

Vi fick först skotta upp en liten skridskobana. Sedan var det bara att åka! Det var första gången Tuva provade på att åka skridskor och det gick riktigt riktigt bra! :-) Hon åkte på de skridskorna jag köpte på Human Bridge för 15 kr! Tyvärr har vi inte fått tummen ur och fått dem slipade ännu, så de var inte direkt vassa, men Tuva var lika glad för det! Det KAN ju också har gjort det lite lättare för henne så här i början.

Vi åkte med Nette, Simon och deras barn, och några kompisar till dem (det var de som "kände till" skridskobanan). Vi körde först ner till vår badvik och hade tänkt åka där. Det har ju varit kallt länge så jag och Nette var helt säkra på att det skulle vara åkbar is, men isen var väldigt porös. Det är nog saltvattnet som gör att det inte fryser på samma sätt i havet, som i tex sjöar.

Freja var lite försiktig i början men sedan kom hon igång, hon ville knappt med hem när det var dags för hemfärd. Vi började faktiskt med att fika, vi behövde lite eneri, vi hade kört runt ett tag i omgivningarna och letat åkbar is. Vi körde faktiskt förbi ett ställe (havet) där de hade skottat upp en bana, men där pågick en väldigt intensiv hockeymatch, så det fanns inte "plats" för oss kände vi. Och det var ju de som spelade som hade kämpat med att skotta upp den banan.

Nu har vi ätit rester, kycklingrytan sedan i måndags. Den var såååå god, tänk vad lite grädde kan göra i en gryta ändå? ;-)

Tuva har duschat och nu ligger Freja i badet.

Må väl!

2 kommentarer:

  1. Känner igen "fix setet" det hade väl Freja;-)?
    Kul då dem kan ärva, man får ju en del minnen åxå:-)

    Trevlig kväll.
    Kram J

    SvaraRadera
  2. Jo Freja hade det Fix- setet. :-) Fick av farmor och farfar den vintern Tuva var helt nyfödd.

    Har trott att det skulle vara för stort för Tuva men det var perfekt! Tog fram det i måndags. Det ÄR slitet, välanvänt, men Tuva blev sååå lycklig över att ha jacka och skidbyxa! ;-)

    Kram Chri

    SvaraRadera