fredag, januari 08, 2010

Tomtar som betyder något

Jag har definitivt inte massor av tomtar framme, men de jag plockar fram betyer något för mig. Här kommer tre exempel:
Den här tomten har Magnus gjort på en "pysselkväll" vi hade med våra kompisar under tiden vi bodde i stan. Många år innan vi fick barn! Oj oj, vad han pustade när han gjorde den, och strumporna vände han ut och in, men den blev riktigt bra! Vi köpte pysselsatser från Panduro.
Dessa tomtar inköptes ca 1996 på Vellingeblomman i Malmötrakten. De har varje år en stort tomteutställning. Visst är de söta!? Detta är nog de första tomtarna jag och Magnus köpte tillsammans.

Denna tomte är ganska nyköpt, för tre år sedan. Köpte den hos en presentaffärs-konkurrent till mamma. Fy fy! ;-) Jag bara föll direkt för den då jag såg den i ett skyltfönster! Jag kallar den min Polarn & Pyret-tomte. Den har precis de Polarna & Pyret-ränder jag kom att älska när Freja var liten! Den fanns även i en storlek mindre, men då var det inte längre "Polarn-randigt", då var det fel bredd på ränderna mm. Så det fick bli denna storlek. På tal om Polarn & Pyret, de sålde massor av "reklam-saker" för några år sedan, och gör det kanske fortfarande, bla nappar (Tuva hade dem), vattenflaskor, reflexer etc. Ja, och även stearinljus kring jul! Jag köpte så klart både grön-vitrandiga och röd-vitrandiga stearinljus. Hoppas de får in sådana någon gång igen! Fast det är ju så sällan jag är där inne numera så jag hade väl missat det även om de hade haft det. ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar