söndag, januari 10, 2010

Vattkoppor

De är här nu, ja, vattkopporna! ;-)

Redan i förrgår såg jag några blekröda märken (som de kallas i alla beskrivningar på läkarsidor), men de utvecklade sig aldrig till koppor, som de ju ska. Tuva är ju torr och lite "eksemig" i hyn, så det kanske bara var det. Däremot såg vi tre nya små märken på skinkan, axeln och ryggen i går kväll, och de har under natten blivit vätskefyllda. Men oj så små de är! Hon hade också lätt förhöjd temeratur igår kväll, vilket också ingår i symtomen.

Vi minns ju hur Frejan hade det när hon var 17 månader... Stackars lilla tjej, hela hon var full! :-( Vi får hoppas att Tuva får det så här lindrigt som hittills. Men jag var lite otålig ett tag innan vi liksom hade konstaterat att det var vattkoppor. Jag vill liksam VETA, är det koppor eller inte! Det är ju jobbigt att inte veta om de haft det eller inte, i framtiden. Jag hade det själv när jag var 12 år och det är ett riktigt otäckt minne... Jag smittade ner brorsan också, och han den stackaren var 19 år!!! Han var riktigt riktigt dålig... Freja är liksom solklar - hon HAR haft det! ;-)

Tuva är hyfast pigg, kanske anigens lugnare än vi är vana vid. Hon har sett mycket TV och film idag. Vi var ute en kort stund men då ville hon in igen.

När vi sa att "jo men Tuva du har nog faktiskt vattkoppor" så blev hon arg som ett bi och sa "nej jag har INTE vattkoppor!". Hon är så söt när hon är så där lite "skojarg", man vill bara pussa och krama henne då. Sedan kom då själva "acceptionsfasen" då hon sa "mamma han har också vattkoppor" om Barbiekillen.

På tal om Barbiekillen, han är nu tillbaka i familjen Barbie igen. Han har varit borta i säkert tre veckor. Jag har inte sagt det rakt ut, men jag har nog undermedvetet undar vart den dockan har tagit vägen. Hon fick den när hon fyllde år. Det är en "riktigt" Ken-docka. Jag har köpt någon annan kill-docka till henne förut och den gick sönder nästan direkt. Freja hittade honom i alla fall under soffan i källaren här om dagen, oj vilket puss- och kramkalas det blev i Barbiehuset! ;-) Tuva (alltså de övriga Barbiedockorna) utbrast "ååå, du är tillbaka!".

Nu är Freja och leker hos en klasskompis som ringde lägligt då vi kom in efter att ha varit ute en stund i blåsten. Magnus har målat ett verktygsskåp han har fått av sin pappa. Tydligen ett himla praktiskt skåp med massa små lådor så han kan strukturera upp allting.

Imorgon väntar min första lediga måndag denna termin! :-) ... Dock med sjukt barn hemma.

Må väl!


1 kommentar:

  1. Vad skönt att kopporna kom till slut;-) Praktiskt du är ledig oxå. Emmie skall till dagis i morrn, 11-17. M kan hämta henne, skönt.

    Emmie ha oxå en "riktig" Ken, han är viktig för Emmie i leken. Man måste ha en mamma pappa ha hon förklarat för mig:-) Goa ungen!!

    Tuva är lite som Lotta på bråkmakargatan, såå söt:-)

    Trevlig kväll. Kram J

    SvaraRadera