söndag, januari 03, 2010

Sällskapsspel

Igår em/kväll gick vi bort till Nette och Simon (Sanna och Mandas föräldrar) och spelade ett riktigt roligt sällskapsspel som "Ullaredstomten" hade gett dem. Nette hade köpt det i Ullared när hon var där och inhandlade julklappar.

Spelet heter Med Andra Ord och finns både i en vuxenversion och en barnversion. Sanna hade redan barnversionen sen innan. Man kan alltså spela vuxna och barn tillsammans på samma villkor. Nu spelade dock bara vi vuxna, och barnen lekte.

Oj oj, vilket roligt spel! Ha ha, det får vi ta och köpa och ha i stugan hos farmor och farfar! Där hinner man ibland spela sällskapsspel nämligen. Mina föräldrar är inte mycket för det, men konstigt nog gillar både jag och brorsan Patrik att spela sällskapsspel.

Vad går spelet ut på då? Man är på lag, igår var jag och Magnus på ett lag, och Nette och Simon på ett. Sedan går det i stort ut på att man ska beskriva ord för sin lagspelare UTAN att nämna ordet så att säga, några ord som kom upp igår var, gravlaxsås, Angelina Jolie, avocado, replik, ambasadör, Egypten, grytlapp, sambo etc. Man fick sig många goda skratt! Till spelet hör också att kan det motsatta laget svaret, så börjar de tuta med helstressande "tutor", och kan man ej gissa ordet innan tiden är ute får det andra laget gissa.

Det är kul att se att ens pesronlighet visar sig i hur man beskriver orden. Magnus och Simon var till exempel mer fåordiga i sina beskrivningar (men absolut inte sämre för det, antagligen bara något "manligt"), medan jag talade snabbt och hann säga massor, så det gällde att Magnus hängde med i mina tankabanor, men det gjorde han BRA! ;-)

Det blev inte så sent, vilket var skönt då barnen var trötta.

Må väl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar