måndag, januari 04, 2010

Pippi-spelet


Igår kväll spelade vi Pippi-spelet som Freja fick i julklapp för två år sedan. Då kunde Tuva inte vara med på det. Men nu gick det jättebra! Det är så roligt när tjejena liksom "växer i fatt" varandra, i alla fall litegrann! :-)

Det är faktiskt en rolig spelidé. Man samlar på guldpengar, och fräknar som man målar i ansiktet. Vinnaren är den som nära alla har gått i mål och när man lägger ihop fräknar och guldpengar, och får högst summa, exempelvis fyra fräknar och sex guldpengar ger summan tio. Under spelets gång ska man bla svara på Pippi-relaterade frågor. Tuva tyckte det var superkul!

Det negativa i spelet är väl att det än så länge kräver en vuxen med vid bordet, då läskorten är ganska så svåra. Visst att Freja läser nu, men orken tar fort slut. ;-)

Är lite allmänt "låg" i dag måndag, vardagen är här och Magnus är på jobbet. Jag och barnen är lediga den här veckan också, men det känns så "tomt" på något vis. Tuva säger att hon saknar dagis, det är ju så klart positivt, men känns lite "onödigt" att ha slagit knut på sig själv för att kunna vara ledig även den här veckan när hon säger så liksom! ;-)

Freja har kompisen Ellen här idag. Vi har varit i pulkabacken en stund, Tuva ville dit. När vi kom in drack vi varm choklad och åt lussebullar, vanliga bullar och pepparkakor. Freja och Ellen kan ju även kan gå dit själva en stund, de är så duktiga nu. Freja och Ellen har spelat teater för mig och Tuva. De spelade både Madicken och Emil! :-)
Nyss gick Freja och Ellen till pulkabacken men kom hem efter en kort stund igen. De hade sett ett hål i marken halvägs till pulkabacken och blivit rädda för "det passade en huggorm" som de sa. Jag skrattade lite, för jag såg hålet redan här om dagen när brorsan var här och det är ett kaninhål. Det är mycket kaniner här i området nu. Vi har tom några fastboende på vår tomt gissar jag. ;-) På nyårsafton kl tolv sprang det en stackars kanin i panik rakt över vårt tomt från vår ena höga täta Tujahäck och in i vår höga täta Tujahäck på andra sidan. Stackars krake, den trodde väl det var Ragnarök eller Aramageddon! ;-)

Må väl!

1 kommentar:

  1. Huggorm i snön?? Ja man vet aldrig, barns fantasi är det inget fel på iaf;-)

    Dem haft kul i pulka backen förstår jag, mys med varm choklad mm. Jag "vågar" ju ej vara ute så länge pga brösten. rädd för mjölkstockning. Framför allt i denna stormen:-(

    Kul pippi spel, skulle vi kanske köpa. Bara att vi ha sjukt många sällskaps spel nu, lr barnen:-O

    Tack för idag. Kram J

    SvaraRadera