torsdag, januari 28, 2010

Snöoväder och magsjuka

Igår kväll när jag skulle ta mig hem från mitt jobbmöte hade årets snökaos redan hållit på i några timmar. Egentligen skulle jag haft bilen men jag överlät den gladeligen åt Magnus när jag hörde att det skulle bli snöoväder.

Så jag tog bussen hem vid halvåtta tiden. Räknade med smått kaos även där, men det gick förvånandsvärt smidigt! Den slätt vi måste ta oss över för att komma hem brukar vara riktigt besvärlig. Men busschauffören klarade det galant. Jag som, det skall erkännas, är URDÅLIG på att komma ihåg säkerhetsbältet på bussarna, knäppte ordentligt på det igår kväll. Dumt att jag glömmer det så ofta, för jag är så oerhört rädd om livet. Det är mig kärt.

När jag gick av här i byn hörde jag på håll glassbilens melodi. När jag sedan gick vägen hemåt blev jag omkörd av den!!! Undrar om det var någon som gick ut och handlade? ;-)

Farmor och farfar hämtade barnen på dagis igår då jag hade jobbmöte och Magnus hade besök på jobbet. De hade det tufft både hit och när de skulle köra hem. Slätten är otäck. Helene skulle kört Freja och Karolina till gympan, men de fick vända precis utanför byn pga en olycka. Hon kom sedan inte hem pga att deras lilla väg (de bor utanför byn) inte var plogad, det hade blåst upp oerhörda drivor där. Det är bara åker runtomkring så det yr bra.

Farmor och farfar bjöd henne på kaffe och fruktsallad medan hon väntade på att hennes man skulle ringa och säga att det gick att komma fram på deras väg. Freja och Karolina tyckte det var spännande med "snökaos". ;-)

Tuva kom upp till mig precis när jag hade gått upp i morse och ville kräkas... Hon kräktes väl en fem-sex gånger mellan kl sex och halv åtta. Det var ju inte mycket som kom upp, då ju magen var tom vid den tiden.

Jag har hört om något fall av magsjuka på dagis och Tuva är säkert väldigt mottaglig efter vattkopporna. Hon har ju verkligen visat att hon inte riktigt återfått krafterna ännu.

Må väl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar