lördag, januari 30, 2010

Dimension III


Det behövdes en nytändning på vinter-uteleksakerna kände vi. Det snöade i natt, och det skulle komma lite mer nu i helgen. Läser man löpsedlarna säger de att det blir en fortsatt "vargavinter" i hela landet.

Så snöleksaker, Dimension III är inköpta! (Dimnesion I är vanlig pulka, snowracer och te-fat, Dimension II är skidor, denna indelning, helt efter egen idé.) ;-)

Jag såg dessa roliga "åkdon" inne på BR Leksaker för en och en halv vecka sedan. Tjejerna har testat att åka något åk med sådana i Santaget en gång, då de fick låna av några andra barn. Det är en enkel åk-idé. Det är liksom bara som en skumgummibit klädd med plast.

Jag ringde leksakaffären igår och kollade om de hade några kvar, och det hade de. Jag skickade in Magnus där efter jobbet. De var billiga, 99 kr st. Först hade jag tänkt att vi skulle köpa bara en, men vi bestämde att det får bli varsin till tjejerna.

Igår var det ju underbart vinterväder, med sol i alla fall halva dagen. Idag vaknade vi till snålblåst och yrsnö... ;-) Men klart vi skulle testa de nya åkdonen. Vi gick bara till lill-pulkabacken här i området.

Freja behövde detta, det blir liksom något mer än bara pulka och snowracer. Oj oj, vad hon åkte, hela hon var snöig, hon åkte i ett gupp gång på gång och hade sååå kul! Man kan åka på olika sätt med dem, och hon testade det mesta! Det roligaste sättet var att sitta på knä på det och åka (jag och Magnus kan intyga, det VAR kul!). Tuva gillade dem också, men åkte bara vanligt några gånger, sedan valde hon att åka pulka.

Det verkar som att Tuva är piggelina nu. Igår kväll var hon för första gången sedan innan vattkopporna uppe till lite efter åtta (förutom då i mån på Banankontakt)! Skönt att se att gamla vanliga Tuva är tillbaka! (På vardagarna brukar vanliga pigga Tuva somna runt halv åtta.)

Nu väntar tacomiddagen. Ska hämta Freja hos en klasskompis alldeles strax.

Ha en skön kväll!

2 kommentarer:

  1. Att ni bara orkar springa i backarna, men det är ju jättebra att ungarna får åka så mycket dom orkar.
    Nu har jag ändrat hemsidan så att det verkligen syns var de nya avdelningarna börjar och slutar.
    Hoppas att färgerna inte skär sig alltför mycket. Google föreslår ju vilka som passar ihop, men detta ska ju vara ett lätt läst konstverk och inte bara ett konstverk.

    Tack för att du sade till. Jag hade inte orkat tänka tanken till slut.

    Nu ska vi vrålspela YouTube
    Gn

    SvaraRadera
  2. Ser verkligen jätte kul ut;-) Våra barn är ju ej "ute barn" så vi håller oss inne!!
    Men dem går ut korta stunder, men i morse sjukt kallt:-( -20gr bbrrrrr. Men vi hade varmt o skönt inne!!

    Jag är lite piggare nu men trits med feber:-(
    Sköt om er.

    Kram Jenny

    SvaraRadera