tisdag, januari 26, 2010

Banankontakt av tredje graden

Igår kväll klockan nio kom två trötta, men nöjda tjejer och deras föräldrar hem från en angenäm upplevelse - Banankontakt i Konserthuset.

Tuva gnällde lågfrekent HELA eftermiddagen igår så jag höll på att bli tokig, jag har ett enomt tålmod, men igår tröt det flera gånger. Så fort Freja nämnade konserten vi skulle gå på så gick Tuvas gnäll upp en oktav! ;-) Hon sa t o m att hon inte ville gå! Men jag sa att det är inget du bestämmer, vi SKA gå på detta. Men vi hade med i beräkningarna att det kunde gå hur som helst, att någon av oss (Magnus, farmor, farfar eller jag) skulle behöva lämna konserten med Tuva.

Men hon tinade upp direkt när föreställningen började och sedan var hon på topp HELA föreställningen! Vi tog ju upp sex stolar på rad, och hon dök under våra fötter och hängde på stolsraden framför, stod rakt upp och ner och tittade etc. Freja är stor tjej och satt still hela tiden och klappade på rätt ställe mm. Freja njöt av föreställningen, och skrattade mycket, speciellt åt den köttätande växten. På slutet dansade Tuva lite där hon stod (de dansade på scenen då) och klappade för fullt!

Föreställningen är ett sammarbete mellan Riksteatern och Naturskyddsföreningen. Lasse Åberg har ju alltid varit en "miljökämpe", redan från start på 70-talet. De ville få oss att förstå att vi håller på att förstöra vår jord, våra regnskogar och vårt ozonskikt mm. Fröken Öken och hennes veliga medhjälpare Herr Kamelont är "på den elaka sidan" och vill skövla den regnskog där Trazan och Barnarne och den köttätande växten Roger (som är vegetarian!) bor i sin bambukoja.

Slutet gott allting gott, Kamelonten bestämmer sig för att bli snäll, och fröken Öken blir skickad till Mars av utomjordingar, där det varken finns träd, skogar eller luft.

Alla skådespelainsatser var på topp, speciellt Herr Kamelont och den köttätande växten Roger (spelades av samma person). De karaktärerna gav oss många skratt! :-) Mycket av musiken var gamla godingar, men det fanns även endel nyskrivna texter.

Må väl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar