torsdag, januari 21, 2010

Lamineringstanten


Det är jag det!

I eftermiddag/kväll stannade jag kvar på jobbet och gjorde lite planering. Jag laminerade ett rim/sångkort om snögubbar, namnbrickor med alla barnens namn, en flanosaga om spökena som ändrade färg mm. Det är fullt upp på jobbet nu! Det brukar vara så i början på en termin, sedan brukar det lugna ner sig lite, efter det kommer i och för sig alla utvecklingssamtalen, men den tiden den sorgen! ;-)

Jag hade en enorm huvudvärk i går... Somnade helt utmattad kl nio. Vaknade som en ny människa i morse. Klockan tre i natt vaknade jag i och för sig av att Magnus snarkade så oerhört mycket. Jag skickade faktiskt ner honom i källaren, jag kände att jag verkligen behövde min "skönhetssömn". ;-)

Tuva njöt sin första dag på dagis i tisdags. Hon blev besviken då jag hämtade henne innan mellanmålet. Det blev lite tokigt. Hon var inställd på att äta mellis. Jag hade skrivit tre på schemat men det var ju väl tilltaget då jag åkte buss. Jag hann med en tidigare buss, eller rättare sagt den buss jag RÄKNAR med att hinna med, men aldrig kan vara riktigt säker på att hinna med. Men det märktes att hon var trött efter dagen, hon somnade redan kvart över sex!

Men säg den lycka som varar för evigt? Igår och idag har det varit bara en fast personal och resten vikarier på Tuvas dagis. Det går förkylning med hög feber bland peronalen på hennes avdelning. I morse när jag lämnade henne och hon insåg att det var bara vikarier blev hon sååå ledsen... Hon grät men jag kunde ju bara gå... Jobbet väntade. Jag ringde i förmiddags för att höra hur det var, och den fasta personalen som svarade var ärlig (tack för det, bättre veta sanningen än att de säger att det är bra även om det inte är det) och sa att det var inte 100 med Tuva, hon gick omvägar runt den ena vikarien som var en kille, och grät endel efter mig...

När Magnus och Freja hämtade henne "bröt hon ihop" och började gråta, liksom av tacksamhet att de äntligen kom. När jag kom hem ikväll och frågade om dagen mm, sa hon gång på gång att hon inte ville till dagis mer... Hon kunde inte säga varför, inte ens när vi gav en "ledande fråga" och frågade om det var för att det var många vikarier. Vi lovade att vi skulle försöka hämta innan mellanmålet i morgon. Lilla gumman, hon har varit ifrån dagis för länge, det blev ju en hel månad, med vattkopporna.

Freja har åkt skridskor i ishallen med skolan idag och var så nöjd med dagen. Farmor och farfar var med även den här gången. Nu hade farfar också skridskorna med! :-) Freja hade varm choklad och kex med sig, och farmor bjöd nog också på något.

Annars har kvällen varit lugn, när jag kom hem skulle Tuva precis sova, Freja och Magnus såg High School Musical-filmen tillsammans i källaren medan jag åt lite mat. Nu sover båda barnen. Dock vaknade Tuva nyss och var ledsen, något hon mycket sällan gör. Antar det har med dagis att göra, hon somnade nämligen ledsen och "nygråten" för att hon skulle dit imorgon.

Nu väntar sängen! Må väl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar