söndag, januari 24, 2010

Sova över

Igår lekte Freja med en klasskompis hon inte leker med så väldigt ofta, söt lite blyg tjej. Hon fick följa med dem till ishallen för att se när kompisens storebror spelade match. De lekte sedan vidare hos flickan. Halv fyra ringde kompisen och frågade om Freja fick sova över där. Ha ha, Freja ringde inte själv! ;-) Freja har ju pratat mycket om det där att sova över. Hon och Sanna har velat det länge, men det blir ju aldrig av.

När nu Freja ville det, och de hade lekt så fint under dagen kände vi att klart hon skulle få prova det. Jag körde dit med sängkläder mm. Jag betonade att det gör INGET om hon ringer och vill hem, om det så är mitt i naten.

Vi åt middag, entrecote. Tuva är inte riktig sig själv efter vattkopporna, det tog nog hårt på henne... Hon somnar numera varje kväll senast halv sju (det är tidigt!) och hon är såååå gnällig! Vi känner inte igen henne. När Tuva hade somnat såg Magnus och jag på filmen Änglar och Demoner, med bla Tom Hanks. Den var lika spännande som Da vinci-koden!

Och ringde hem, det var vad Freja-Beja gjorde klockan halv ett på natten, eller rättare sagt, kompisens mamma ringde. Lillgumman. Hon hade somnat, men vaknade och då ville hon hem till mamma.

Men vi sa att detta gör vi ingen stor sak av! Jag har alltid varit en hemmagris (fråga min mamma och pappa!), jag var nog tio-elva år innan jag ens VÅGADE sova över hos en kompis, och det var hos min allra allra bästa kompis Linda, och jag minns än idag hur jag låg där i mörkret, efter "bus- och fniss-stadiet" då Linda sov gott i sin säng, och längtade hem. Men jag vågade/ville inte väcka föräldrarna. Så jag låg där i min ensamhet och somnade väl tillslut.

Idag har Freja lekt med Ellen hemma hos Ellen. Tuva och Emmie (Ellens lillasyster) lekte här hos oss. En bra "deal", att byta barn några timmar! ;-) Det har gått jättebra! Tuva var lite låg när Emmie kom, men tinade upp efter en tallrik fil och flingor och en macka. De har lekt och lekt i hennes rum! :-) Ellen och Freja hade också haft det bra.

Imorgon ska vi på första "teater-julklappen", Banankontakt-konsert i Konserthuset (Riksteatern), kl sex. Medverkande är bla Nassim Al Fakir och Ayla Kabaca som barnen känner till från Bolibompa. Det är Lasse Åberg och Janne Schaffer som jobbat med text och musik. Vi får hoppas Tuva orkar, men det är ju en rolig grej, så vi hoppas på det.

Må väl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar