fredag, januari 29, 2010

VAB-fredag


Jaha, så sitter man här hemma med pigg men ändå eventuellt smittbärande Tuva, som därför inte får vara på dagis. Idag är det den där dagen som tidningen Mama har en lite roligt artikel om i senaste nummret:

37 grader-dagen. Så blir den härlig!

Februari är vabbens högtid. Och sen äntligen - 37 grader på morgonen! Lilla sjuklingen är inte redo för dagis, men för pigg för att bara hänga i soffan. Varsågod, här är tipsen som tar er igenom "den feberfria dagen".

Endel av de tips som kom upp i tidningen var just pyssla pyssla pyssla. ;-) Exempelvis rita på disktrasor med textilpenna (gjorde vi i höstas) och retropysslet dvs den gamla hederliga "loppan" som man viker och skriver uppdrag på flikarna.

Tuva och jag har slagit två flugor i en smäll, hon gjorde en bok med en ritad saga om en häxa, en magisk prinsessa och en prins. Oj oj, vilken enorm fantasi den ungen har! ;-) Jag fick gjort 15 st sk "sykort" till mitt jobb. Jag har enkla mallar på tex nalle, hund, päron och kanin. Dessa ritar jag av på hårt papper och sedan trycker jag hål med en vass nål. Dessa kan nu barnen sy i med tråd och en trubbig nål! För att lära sig själva "sy-principen". Och de blir så himla fina! Både Freja och Tuva har gjort sådana.

Tuva sjöng en rolig sk "nonsens-sång" på en påhittad melodi, i morse då vi hade lämnat Freja i skolan:

Min mamma är så snäll men ibland kan hon bli arg...

Hon är för skön, den! :-)

Här i familjen är ingen annan magsjuk ännu. Jag trodde jag skulle bli det igår kväll för jag hade sådan magknip, men det gick över, tack och lov. Oftast börjar mina magsjukor med magknip...

Freja hade sagt i skolan att hennes lillasyster var sjuk IGEN! Hon berättade vid middagen igår kväll att hon hade sagt så här:

Jag sa att min lillasyster har maginfluensa. För det är ett mycket trevligare ord än magsjuka tycker jag.

Vi frågade om fröken Lisbeth sagt något om att man skulle säga maginfluensa i stället för magsjuka, men det hade hon inte sa Freja. Det var bara hennes egna högst personliga åsikt! Härligt med egna åsikter tycker vi! :-)

Må väl!

PS. Min egna högst personliga åsikt är att magsjuka använder man om en lindrig variant på maginfluensa! ;-)

1 kommentar:

  1. SKönt Tuva mår bättre, aldrig kul vara sjuk sen ha hon ju haft sitt med kopporna:-(

    Ha en skön helg på er.
    Kram JO

    SvaraRadera