söndag, oktober 25, 2009

Tuvas första barnkalas.

Nu har fyra kompisar till Tuva varit här på 4-årskalas. Freja och kompisen Ellen var med som "lekledare". Ellens lillasyster Emmie är lika gammal som Tuva, och hon var bjuden. Passade ju bra då att storasyskonen kunde vara med, men ändå få känna sig "stora". :-)

Allt gick bra. Barnen kom lite pö om pö så Tuva öppnade paketen i omgångar. Hon fick BARA Barbiegrejer! Alla vet vad Tuva gillar! ;-) Jag blåste upp lite ballonger till dem medan maten blev klar. Oj vad kul man kan ha med några ballonger! Halv ett åt vi pommes, chicken nuggets, köttbullar, morotsstavar, gurkstavar och oststavar. Lite plockmat så där i all enkelhet. Alla åt bra! :-)

Den ena flickans mamma var med fram till vi skulle äta, och gav henne en insulinspruta (hon har nyligen fått diabetes), därefter var det "fritt fram" för henne att äta det som bjöds. ;-) Mamman sa att de har knappt några restriktioner på kalas, då ska hon få känna sig som alla andra. Den enda "restriktionen" var läsk, det är så OERHÖRT mycket socker i det sa mamman. Ett glas saft, sedan var det vatten som gällde.

Efter maten lekte vi "musikleken", jag spelade musik och vi dansade, när jag pausade musiken skulle barnen vara förstenade. Först spelade vi lite Doris och Knäckebröderna, sedan lite Melodifestival 2009. Oj vad glatt och spralligt det var! :-)

Därefter lekte vi Karo och benet och sen hade Magnus dukat upp lite fika. Vi sjöng för Tuva och åt glass som vi hade lagt upp på ett trevligt sätt med ljus i mm.

Kalaset avslutades med fiskdamm nere i källaren. Magnus hängde massa tokigheter på kroken, bla en blinkande cykelbaklykta, ett hänglås, en foppatoffla och ett skosnöre. Men slutet gott allting gott - alla fick sina godispåsar! :-)

Nu i eftermiddags har mormor och morfar hämtat tjejerna för färd mot Ronneby. De ska sova hos dem i natt och vara där i morgon. Det är ju höstlov och vi vill försöka få Freja ledig så mycket det går. Vi tror på det här med ledighet, det är "bra" de får vara hemma och ha lite tråkigt, för det kommer de säkert att ha emellanåt på höstlovet (ja och även på andar lov). Men då får de chansen att längta till skolan/fritids. De ska bara gå på fritids en kortdag på onsdag. Farmor och farfar tar dem på tisdag, Magnus har tagit ledigt torsdag och fredag. Jag ville inte "böka" med ledighet på nya jobbet.

Imorgon förmiddag inna jobbet ska jag ta influensavaccinet på Vårdcentralen. De betar fortfarande av riskgrupperna ju. Min kollega tog i tordags och hon var urdålig på fredagen... Feber, ont i kroppen och ONT i armen där de stack... Hon fick gå hem från jobbet efter någon timme. Hua, vågar man? Min pappa tog dock också i förra veckan och han kände inte av något alls!

Nu ska Magnus och jag äta middag på tu man hand! Ha ha, det blir rester! Har endel i kylen. ;-)

Må så gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar