torsdag, oktober 15, 2009

Föräldarmöte


Nu har Magnus och jag varit på föräldarmöte. Åååå, vad hon verkar vettig, Frejas fröken Lisbeth! :-)

Hon poängterade gång på gång vad viktigt det är att man läser för barnet och att man låter barnet läsa för föräldrarna. Med just läsningen gäller det ju att öva öva för att skaffa sig bra läsvana och läsförståelse.

Hon kändes så klok och "trygg" och pratade mycket av egen erfarenhet. Hon sa, ta vara på tiden, den går så fort och småbarnsåren kommer aldrig igen. Mycket i livet är utbytbart, men det är vi inte som föräldrar! Vi är viktiga för våra barn! Hon tyckte det kändes som igår hon själv var i samma sits som vi, dvs hade små barn. Nu skulle hon snart bli mormor!

Här hemma hade det varit lite "kalabalik" när mormor och barnen kom hem från dagis/fritids. Hon passade dem idag då jag jobbade till kl sex, och föräldarmötet började halv sju. Magnus hade också mycket på jobbet så vi bestämde att mormor hämtade barnen på dagis/fritids. När de kom hem glömde mamma att vi hade larmat och hon hade ingen nyckel med "larmbricka" (som man lägger mot larmet för att larma av) och hade glömt koden... Freja fick panik och blev helhispig och trodde polisen skulle komma och tro att de var tjuvar... Vi skojade sedan när vi kom hem och sa att inte skulle polisen tro att ni var tjuvar, en förvirrad mormor och hennes barnbarn. Och då skrattade Freja! :-) Sedan poängterade vi att polisen ska man INTE vara rädd för, de är snälla och vill bara hjälpa folk ju.

När vi kom hem sov Tuva så lugnt som på bilden. Freja var vaken men somnade så snart mormor och morfar åkt hem.

Puh, nu väntar sängen, har jobbat 11 timmar i dag + föräldarmötet.

Må så gott!

PS: TYVÄRR är försäljningen av Rosa Bandet för mig i helgen inställt.

1 kommentar:

  1. Kan bara instämma om läsningen, mysig stund oxå;-)
    Fröken L är kanon, tycker både M o jag. Ellen gillar henne oxå.

    Varför skall du ej sälja på lördag då?

    Go natt. kram

    SvaraRadera