lördag, oktober 31, 2009

Förvirrat ang Halloween

Det är lite virrigt ang Halloween...

Jag var på en jättespännande häftig "Alla Helgona Vandring" (upplevelsevandring) i Kungsmarkskyrkan förra året med den femårsgrupp jag ocn en kollega hade på jobbet (ja gamla jobbet då).

Oj vilka fantastiska församlingspedagoger de har i Kungsmarkskyrkan! Vi fick gå in i ett helläbbigt svart rum med spindlar och ormar och där satt en häxa och berättade om Halloween och att det är heeelt ok att fira Halloween etc, ja att det ju är en rolig "högtid", en chans till fest så där mitt på hösten. Sedan gick vi in i ett rum till och träffade den Heliga Birgitta som berättade lite om detta med helgon och att bli helgonförklarad. Därefter gick vi in ett rum som de hade "förvandlat" till en kyrkogård med gravstenar och tända ljus på gravarna mm. Superbra gjort!

Kontentan av allt var att "vädja" till barnen att INTE gå och plinga på dörrar och säga Bus eller godis på lördagen, utan att göra det på fredagen. På lördagen är det Alla Helgons Dag och då hedrar många våra döda mm.

Meeen, det är tydligen så I ÅR att dessa två högtider sammanfaller - på lördagen. ;-) Jag trodde inte att Halloween var en fast dag men det är det tydigen, den 31 okt - varje år, alltså varierar det vilken veckodag den 31:e infaller på. Det gör ju att ibland "krockar" högtiderna. Alla Helgons Dag är ju så att säga "samma" helg varje år.

Puh, rörigt! ;-) Tänk om man kunde "bestämma" att på fredagen är det ALLTID Halloween (alltså en "fast" veckodag") och på lördagen var det då "vanliga" Alla Helgons Dag (också en fast veckodag varje år).

Må så gott, rörigt och "hott"! :-)

Pys (ibland säger hon pyssel) eller godis, som Tuva tror att man säger! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar