lördag, november 21, 2009

Sällskapsspel

Igår kväll under middagen ringde Sanna och frågade om vi alla ville komma över en stund. Det tackade vi inte nej till. Skönt kunna sitta ner som vuxna och prata och fika, och barnen leker ju så fint! :-)

Sanna och Freja skrev bla sångtexter. Manda och killarna spelade lite Rock Band på PlayStation innan Sanna och Freja occuperade den för att spela Buzz.

Vi tänkte först spela kort, men vi testade istället ett klassiskt sällskapsspel vi tog med bort till dem, Scattergories. Jag spelade det mycket med Magnus och hans familj när vi precis hade träffats. Det går ut på att man på tid ska komma på olika saker på en viss bokstav som man slår fram med en tärning med hela alfabetet på, ex pojknamn, saker i kylskåpet, nordiska städer, transportmedel, tv-program etc. Det hela blir så där lagom stressigt då man har ett slags "tidtagarur" som har ett helstressigt ljud! Manda klarade att vara med på spelet och hon var riktigt duktig! :-)

Idag lördag har Freja lekt med Sanna, Tuva har lekt med en dagiskompis som bor här i närheten. Jag, Nette och Manda var en sväng till Human Bridge "loppis", där var MASSOR av folk och ganska utplockat men jag hittade faktiskt ett par svarta jeans till mig själv och ett par små söta skridkor till Tuva. Jag lämnade även in tre kassar kläder och ett par gardiner. Vi hade tänkt åka skridskor imorgon men ishallen är stängd för allmän åkning då det är konsert med Lars Winnerbäck.

Magnus har beskurit vårt plommonträd och börjat montera ner studsmattan, bättre sent än aldrig tänket vi. ;-) Imorgon eller nästa helg ska vi sätta i en ljusslinga i plommonträdet. Myyys! :-)

Må så gött!

5 kommentarer:

  1. Kul med sällskaps spel, tacka vet vi Wii men sällskaps spel håller en högre klass:-) Mer socialt på nåt vis...

    Du ÄR verkligen stammis på byns second hand:-)
    kul du gillar det, jag aldrig ens vart in där.
    Inte min grej.

    SKönt ha köpt skridskor nu, känts lite stressande på nåt vis:-( Köpte ej hjälm, Intersport tog 400kr. Kändes lite "over kill".

    Bra du skrev att det ej var allmän skridskor åkning i morrn, för Ellen o M funderade på det. Men men få bli en annan ggr.

    Ha det gott.
    Kram o gonatt
    Jenny

    SvaraRadera
  2. Ej varit på byns second hand idag, detta var i Kungsmarken. :-)

    Härligt att inte bara leva slit och släng, det sättet att leva på kommer - tror jag - TYVÄRR en dag att ta knäcken på vår jord... :-(

    Blandning är ju bäst så klart, både "vanliga" sällskapsspel och såna till TV. :-) Det var kul att spela, så länge sedan.

    Nu har jag börjat slå in 2*24 paket till barnens paketkalender... Fattades 10 till Freja och 9 till Tuva. Puh! Blir till att slå in tio kronor etc. ;-) Ska bli kul ha paketkalender, har inte haft sedan Tuva var nyfödd, då hade ju bara Freja.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Förresten, kan upplysa dig om att skridskorna till Tuvan kostade 15 (!!!) kr på loppisen. :-)

    Gillar att fynda!

    SvaraRadera
  4. Här slängs ingenting, skänker det till behövande lr så ärver ju barnen av varann som du vet;-)
    Härligt ha 3 av samma kön, blir inte mkt som ej gå att "återvinna" då:-) Kanske nåt urtvättat lr slitet men sällan...

    Kram JO

    SvaraRadera
  5. J-hallen ha påsar med tuggummi från förr, gamla klassiker som Jenka o Shake du minns;-)
    Varför inte köpa det o lägga ett varje dag, lite kul grej:-)
    Lr?? Bara ett tips!!

    Kjam
    JO

    SvaraRadera