söndag, november 22, 2009

Nu tjuvstartar vi, Hej å hå!





Har börjat göra liiiite liiite advenstfint hemma. Magnus har satt ljus-slingorna i vårt plommontreäd. Se blogg-rubrikbilden. Det blir så himla fint varje år! :-) Behövs på vår dystra mörka baksida.

Köpte nya adventsljusstakar till barnens fönster här om dagen, den ska "eldflugan" (ja en kopia på den, originalet kostar ju 1500!). Tog faktiskt fram dem idag, jag var sååå trött på lamporna i deras fönster som vi haft sedan vi flyttade in för fem år sedan. Blir till att se sig om efter nya lampor efter jul tror jag.

Freja och Tuva hade Sanna och Karolina här och de blev nog lite julinspirerade, för de letade fram tomtekkläder och våra söta gosedjurs-tomtegrisar som vi alltid plockar fram i dec varje år. Barnen fick dem julen -05, så Tuva var bara 2 månader då. De får bra ha dem framme nu under denna tiden på året, har blivit lite tradition. ;-)

Jag passade faktiskt på att ta årets "julbild" på Freja och Tuva. Får se om vi har den som julkort, eller bara här i bloggen. Funderar på att bara ta en vanlig sommarbild som julkort i år. Tog även en bild av Sanna, Karolina och Freja. Tuva fick ett bryt för att hon inte fick en röd filt som de andra, så hon är inte med på bilden. Pust, fyraåringar/småsyskon. ;-)

Må så gott! :-)

Om nu några av er nu stör er på att jag "jular upp" min blogg innan dec har börjat, så säger jag bara stick och brinn, och små julpussar till er! :-) ;-)
Nej skämt och sido, jag tror många "tjuvstartar" litegrann, dec är ju så kort. Roligare att ha julen framme nu INNAN jul än efter, då brukar jag vara supersnabb att städa bort julen här hemma.

6 kommentarer:

  1. Ska jag vara riktigt ärlig så njuter jag av er belysning i plommonträdet också ;)

    SvaraRadera
  2. Härligt! Så ni ser det från er? :-) Vilka fantastiskt fina halsband du har gjort nu sist! Kul med stansen du köpt. Blir ju hel-läckert!

    Kram

    SvaraRadera
  3. Bara jula du på, upp till var o en:-)
    Här hemma ha vi lite annat att fixa:-O

    Kram o go natt
    JO

    SvaraRadera
  4. Hej
    Kan bara säga att jag är nog steget värre än du :-)
    Har gardiner, ljusstakar, stjärnor och annat på plats redan. Gillar julen och tar alltid fram allt tidigt men sen åker det ner rätt tidigt också. Sitter väl i sen man var liten då mamma alltid gjorde så. Blev väl för att hon jobbade u butik och de pyntar ju alltid tidigt.
    MYSIGT :-)

    SvaraRadera
  5. Till Tessan:
    Jo såg det i din blogg att du också "julat" lite hemma. ;-) Är ju snart dags ju, skönt att slippa greja med allt på lördag.

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  6. Javisst ser vi er slinga från oss också om vi går ut på altanen :) Någongång vill jag med ha en i vårt plommonträd eller nåt :)

    Här kliar det i fingrarna, vill sätta upp mina ljusstakar osv också men jag hiar mig nog ett par dagar till...kanske....

    SvaraRadera