måndag, november 30, 2009

Freja Tuva halsband



En för tidig julklapp till mig själv.

Grannen Linda har skaffat sig ett nytt intresse. Hon har börjat göra smycken. Jag har fått ett ängel-hängsmycke och ängel-örhängen. Som tack för att jag ge dem våra gamla barnkkläder. Men jag tycker ju det är kul att de kommer till användning! :-) Kolla hennes blogg: http://krogh.blogg.se/index.html

Nu har hon köpt en "stans" så hon kan stansa ord och bokstäver. Jag har beställt ett långt hängsmycke med barnens namn på. Jag har ett kort hänsmycket med barnens namn som jag gärna bär varje dag, jag känner mig så naken utan. Ibland kanske det inte alltid passar till alla kläder. ;-) Nu har jag ett långt också - toppen! Fast detta insisterade jag på att få betala henne för.

Jag ska på julbod med jobbet på onsdag kväll. Då ska jag ha en svart klänning, halsbandet kommer att passa sååå bra till den! :-) Mitt "vanliga" korta hade sett konstigt ut till den klänningen.

Jag och Tuva var inne hos Linda för att hämta halsbandet i förmiddags innan jag började jobba. Tuva och hennes treårige son Jonathan lekte en stund. De lekte tåg. Tuva tyckte Jonathans säng var häftig, han hade en rutschkana ner från sängen! :-)

Må väl!

söndag, november 29, 2009

Gesällbrev i pepparkakshus-bygge?





Hela söndagen har ägnats åt pepparkaksbak hos barnens farmor och farfar. Vi har haft så mysigt. Mia hade gjort två olika goda pepparkaksdagar.
Vi kom hem halv åtta och då var det dags för nattning av barn. Magnus har lite jobb att sitta med ikväll, han har mycket på jobbet nu.

Freja var som vanligt enträgen med baket. Ända sedan hon bakade första gången vid två års ålder har hon bakat så duktigt, plåt på plåt. Tuva åt mest deg, och färdiggräddade pepparkakor. Det ligger liksom inte för henne att sitta och baka plåt på plåt om man säger så! ;-)

Efter pepparkaksbaket fikade vi på glögg och nybakade pepparkakor. Mmmmm....

Sedan kom kraftprovet! Mia hade köpt ett färdigt pepparkakshus, bara att sätta ihop med smält socker. En baggis tänkte vi! Men oj oj... Bengt mitt uppe i hela härligheten, massor av sockertrådar över hela diskbänken mellan hus och stekpanna, ett knäckt tak och en knäckt vägg! Vi skickade Magnus att köpa ett nytt hus, men under tiden lyckades vi rädda det gamla! Vi värmde på det smälta sockret igen och DÅ plötsligt funkade allt!

Vad lärde vi oss? Jo, att man måste ha RIKTIGT varmt smält socker, är det för kallt "segt" bara knäcks huset.

Mia agerade "glasmästare" och satte in "riktigta" fönsterglas av gelentinblad! Det blev sååå läckert! Nästa år har vi spetsgardiner också! Vi kom på för sent att vi kunde haft tårtpapper som gardiner!
Barnen kunde ju inte hjälpa till vid själva ihopsättningen, det var för varmt. Men de hjälpte mig att dekorera med vanlig sockerkristyr (florsocker och vatten). Först ville båda samtidigt och de skrek i munnen på varandra. Tillslut sa vi att först får Freja dekorera exempelvis taket, så kan Tuva ta exempelvis väggarna. Det gick bättre! Jag duttade ut en kristyrdutt, de satte dit den godisbit de ville. Vi använde mest NonStop och Ahlgrens bilars "jultillbehör", dvs bilgranar! :-)

Låt julen komma in i vårt hus! :-)

Stort grattis till Jenny med familj som fick dottern Elvira idag kl 11.45! :-)

lördag, november 28, 2009

Monster-lussekatter




Tuva tyckte det var kul att baka lussekatter. Hon fick göra lite som hon ville med en liten degbit. En del blev riktigt häftiga!

Freja kom hem "uppsprallad" och rödrosig efter kalaset. Det hade varit ett "disco-kalas". ;-)




Barnens adventsljusstakar...

på begäran.

Men hon som ville se dem kan nog inte titta just nu. Hon föder förhoppningsvis barn. ;-)

Första bilden, Tuvas rum, andra bilden således Frejas.




Dagen före första advent...


Och vad har hänt här hos oss? Ja inte överdrivet mycket. Freja har en klasskompis här nu. Tuva har haft en dagiskompis här.

Jag har plockat och plockat som vanligt! Fasen vad tråkigt det låter egentligen, men sådant är nog livet för många småbarnsmammor i 30-årsåldern i vårt avlånga land. Och jag försöker göra det med glädje. ;-)
Magnus är och storhandlar, glad jag slipper! ;-) Han skulle inhandla några julklappar också. Annas brukar vi åka bara vi två en dag och fixa alla julklappar (riktigt mysigt!), och det ska vi göra även i år. Men dessa grejer fanns på City Gross, skönt att slippat ta oss dit då.

Jag har gjort ett stort jul-hjärta av Kaprifolkvistar som jag hängt ute på verandan. Tänkte först ha det på dörren in till köket, men Magnus bara gick in i det hela tiden. ;-) Ja, från första början hade jag planer att ha det på ytterdörren men där syntes det ju inte, vi har ju teakfärgad ytterdörr. Tack Anette på gamla jobbet för inspirationen till hjärtat! :-)

I eftermiddag ska Freja på kalas till en tjej i klassen. Jag har lovat Tuva att vi ska baka lussekatter då. Något kul ska även lillsnuttan få tycker jag!
Må väl!

fredag, november 27, 2009

Slappa dagar



Har vilat jättemycket dessa två "egna" sjukdagar. Nu har Kåvepeninet hjälpt helt. Skönt! :-)

Kl halv sex skjutsade jag Freja och Ellen till sista skoldiscot för terminen. Tuva hängde med, hon tyckte det var spännande. Hon såg hela "godis-disken" inne på discot och ville ju ha en liten godisbit. Tyvärr hade jag väskan i bilen, men vi skulle ändå en sväng inom Ica, så jag lovade henne en tablettsak där.

Skridskoåkningen för Freja igår gick toppen! Hon hade så mysigt med klassen och farmor och farfar. Hennes fika var i stort sätt orört, farmor hade bjudit på lussekatter. Men Freja sa " vi hann inte fika så mycket, vi ville ut på isen igen ju". Japp, så ska det låta! :-)

Freja muttrade något om att "nästan alla tjejerna hade konståknings-skridskor, mamma...". Men när vi köpte dessa skridskor bestämde både jag och Magnus att vi tar konståknings till nästa gång hon behöver nya skridskor. Hon kan åka på vanliga en säsong till. För att riktigt lära sig.

Farfar skickade bild på Freja i ishallen. Armarna ut, för balansens skull. ;-)

Nu i eftermiddags har jag fixat henne "discofin". Den här gången ville hon ha neonrosa nagellack och våfflat hår. Ingen rosa färg i håret den här gången. ;-)

Nu hade äntligen barnens adventsljusstakar kommit in på Cheapy. Jag har lämnat tillbaka eldflugan-ljusstakarna. Jag gillar dem jättemycket, men de var för små för fönstren. De nya är vanliga "traditionella" (gillar de traditionella!) i oljad ek. Det blev jättefint och enhetligt i barnens fönster nu.

Må väl!




torsdag, november 26, 2009

En trygg vardag. Tankar.

Ååå, vad glad jag är för att just jag sitter här i dag i vår trygga vardag, i vår trygga by, barnen i skola och på dagis. Att jag är frisk (dvs inte dödligt sjuk), att det snart är jul och att vi fyra i vår lilla familj har varandra.

Att jag slipper sitta och rita teckningar med ledsna gubbar (alla ledsna: mamma, pappa, farmor mormor etc) tillsammans med mina barn... Jag har hittat en mycket jobbig blogg att följa... http://annajansson73.blogspot.com/

Anna fick mycket aggressiv bröstcancer när hennes första och enda dotter var bara några månader. Hon har kämpat på bra under ett år nu, men det sista jobbiga beskedet är att hon har fått massor av cancertumörer på olika ställen i hjärnan. Läser hon statisktik inser hon att hon har max ett år kvar att leva...

Hela hennes familjs vardag är fullt KAOS just nu... Alla är ledsna. Dottern på 15 månader påverkas så klart, hon vill sitta och rita ledsna gubbar med mamma, alla ska vara ledsna, för så är alla runtomkring henne...

Fyyy, jag har varit i samma kaos, men mitt kaos varade i ca 10 dagar (då var det nattsvart i mig), sedan fanns bara kämpa-kämpa glöd kvar, då jag faktiskt insåg att jag hade chans att klara av min cancer. Visst hade jag dippar emellanåt, cellgifterna var ju oerhört jobbiga, men gjorde väl förhoppningsvis nytta. Det är väl där hon har varit nu under ett års tid då hon tydligen svarat väldigt bra på alla behandlingar etc. Det hon skulle fortsätta med nu var Herceptin-behandlingen (som jag också fått i ett år), men vad händer nu? Men jag kan (men kanske ändå inte...?) verkligen förstå vilken fruktansvärd situation hon och hennes familj just nu befinner sig i, med det besked de fått... Jag har ju nosat på det... Hur orkar de, ja hur orkar man, var tar de kraft ifrån? Har man reservkrafter? Jo, det har man, det vet jag ju, men ändå? Arma människor...

Hon beskriver det som att tänk om någon säger dig att om två månader MÅSTE du ta ett flyg till exempelvis Thailand, bara du i din familj får åka och du får veta att planet KOMMER att störta. Du kommer förmodligen inte att överleva. Av passagerarna kommer EN mirakulöst att överleva, det KAN vara du, men den chansen är väldigt liten.

Hon skriver så här i sin blogg:

Det är inte så troligt att det blir du, men det finns en once-in-a-million-chans. Hur förbereder man sig och sin omgivning för den resan?

Ja livet är grymt... Och orättvist. Varför ska inte denna tjej få vara med och påverka sin dotters vardag i MASSOR av viktiga barn- och ungdomsår?

Man ska banne mig vara oändligt tacksam. Jag skriver sällan massa slentrian-platityder om hur mycket jag älskar de mina, jag skriver hellre om vardagen och hoppas att jag i det jag SKRIVER i min blogg liksom ger uttryck för hur oändligt mycket jag tycker om, och håller av, de mina.

Exempelvis här om dagen då jag beskrev vilket ”bra” norrländskt ord min kära mamma har lärt mig, eller mammas och min konversation som slutade i ett gapflabb på Bromma flygplats när vi åkte hem från mässan i sept, eller när Magnus ringde här om dagen och bad mig diska ur våra champagneglas som inte var använda på ett år, eller att svärfar Bengt skrattade så ömt åt att vår Tuva var lyckligt ovetande om att det var onsdag och gympa-dag igår, eller när Freja står och ser på ”discogrisarna” när vi var i stugan sist, eller att Freja ska fråga morfar om rymden för det är morfar bra på, eller att Tuva snart blir förvandlad till en av farmors köttbullar, eller hur glad jag såg att Freja blev när farmor och farfar skulle med till ishallen ;-)

***

onsdag, november 25, 2009

Lyckligt ovetande om att det är ons...


Lilla skrutt-Tuvan. Hon är lyckligt ovetande om att det är onsdag idag. (Hade hon varit på dagis hade hon ju så klart haft koll på vilken veckodag det är.) Det blir ingen gympa för vara sig Freja eller Tuva idag. Jag orkar faktiskt inte... Och Magnus är i Tyskland... Minsta ansträngning gör att jag svetas och blir yr i bollen. Men ha ha, precis när jag nu sitter och skriver detta ringer farfar Bengt och frågar om han ska hjälpa med skjutsning till alla "gympor". Men jag sa att vi skippar det idag, Tuva är lyckligt ovetande om att det är onsdag, sa jag. Farfar skrattade ömt åt vår lilla skrutta. ;-)

På bilden ser vi Tuva när hon väntar utanför kompisarna Ellen och Emmies dörr på att jag och deras mamma Jenny ska babbla klart. Vi tog en liten prommis till dem för att hämta läxan som Ellen tog hem till Freja igår. Tuva roade sig med att göra lite gymnastiska övningar vid deras ytterdörr, medan Jenny, Freja och jag pratade på. ;-)

Jag blir hemma veckan ut. Har fortfarande ont i halsen (det örononda har dock lagt sig!) och äter alvedon för att ta bort de onda. Kåvepeninet har börjat verka nu, men jag känner att nu är det MIN tur att vara hemma och vara sjuk. Jag har servat sjuka barn i tre dagar, nu är det min tur att vila upp mig och samla krafter.

Fröken vädjade i veckobrevet, att föräldrar som KUNDE gärna fick följa med till ishallen för att hjälpa till. Varken jag eller Maguns kan, men vi sa till varandra att Freja fixar nog det, hon har ju åkt i alla fall litegrann förut. Men nu erbjöd sig farfar och farmor att åka och möta upp dem i ishallen. Oj så glad Freja blev! Hon har nog varit litegrann nervös inför skridskoåkningen. Men hon är så glad, för hon kan faktiskt spänna skridskorna själv! :-)

Må väl!

tisdag, november 24, 2009

Den enes olycka...

Sissel Christmas Concert 2009
Medverkande: Krister Henriksson, The Real Group, Orsa Spelmän, Odd Nordstoga, Trondheimsolisterna

Den enes olycka... Ja, det kan vara den andres "lycka" eller vad man ska säga... Mina svärföräldrar Mia och Bengt skulle gått på denna konsert med Magnus morbror med fru (ja faster). Tyvärr mår hon inge vidare av cellgifterna just nu... Är grymt infektionskänslig och har dåliga blodvärden. :-(

Så jag och en god vän som jag lärde känna på öppna förskolan när våra nu stora sjuåriga tjejer var små puttebäbisar, ska gå på denna julkoncert på Telenor Arena! :-) Vi hinner inte träffas så ofta, men vi försöker hålla kontakten så gott det går. :-) De var hos oss en ljuvlig kväll i augusti och grillade. I mitt blogginlägg den gången skrev jag något om att en sådan varm härlig sensommarkväll skulle man minnas mitt i mörka nov, man BEHÖVER minnas det för att orka med den tunga hösten.

Så den enes olycka... Känns lite olustigt det hela, men det ska bli väldigt roligt att komma iväg själv och få UPPLEVA något. Blir en hektiskt första decembervecka för mig, på onsdagen ska jag på julbord med jobbet och sedan då konsterten på torsdagen. På fredagen hade jag planer på att följa med ut med jobbet på en "avtackning" men jag hade redan "slutat ut" det. Men denna julkonsert KUNDE jag inte bara tacka nej till. :-)

God natt! Nu är klockan mycket. Måste hinna somna innan alvedonen slutar verka...

"Slutat ut" är norrländska, min kära norrländska mor har lärt mig lite roliga men faktiskt användbara uttryck. Ungefär som att "nytigt" är ett otroligt bra blekingskt uttryck för att något är pinsamt. :-)

Bombnedslagsbilder.

Koja och Barbiegrejer framme i vardagsrummet. Tuva sitter under köksbordet och tittar i leksakskataloger.


Tuva har "dagissamling" med gosedjuren i Frejas rum.




Soffliggar-dag


Puh, har legat i soffan mest hela dagen idag... Ja, man är ju i och för sig uppe och fixar mat, diskar upp så smått, tömmer diskmaskinen mm, men har försökt vila så mycket jag kan.

Går dock på alvedon ännu, det värker som 17 i öronen, antar att det hänger samman, det heter ju öron-näsa-hals. Värken i öronen går persidvis nästan över i huvudvärk. :-( Barnen och jag var nere på Apoteket och hämtade ut min Kåvepenin i förmiddags.

Tuva har lekt men har velat ha storasyster med. Freja var måttligt intresserad. Hon hjälpte Tuva att bygga en koja, sen ville Tuva ha Freja med i sin "djurdoktor-lek" med gosedjuren men Freja ville inte. Hon känner sig väl inte riktigt 100 ännu. Annars kan de leka ganska fint med gosedjur.

Satte på Lasse Majas Detektivbyrå (julkalendern) på dvd till barnen för en stund sen. Freja tyckte det var spännande! Amy Diamond är ju dessutom med, och hon åker ju KONSTÅKNING! ;-) Freja är glad att hon ska till skolan på torsdag, då missar hon inte skridskoåkningen!

Tuva har ju så klart långtråkigt här hemma i sjukstugan, men jag försöker ändå ha henne hemma när vi har magsjuka i familjen. Det går ju att göra så om man har dagisbarn, men det går ju inte sedan när de går i skolan, då är det ju skolplikt.

Vardagsrummet såg en period mitt på dagen ut som rena bombnedslaget, med koja i mitten av rummet och alla Barbiegrejerna utspridda. Men oj, de städade riktigt bra tillsammans, he he, med löfte om en glass! ;-)

Må väl! :-)

måndag, november 23, 2009

Japp, halsfluss....

Min hals var inte fin enligt läkaren. Jag fick Kåvepenin med hem, en till ikväll, en till imorgon. Får dra med barnen till apoteket imorgon för att hämta ut resten. Läkaren brydde sig inte om att ta halsprov, han menade att de inte var så tillförlitliga ändå. Han tyckte definitivt omständigheterna krävde att jag behandlades (Magnus till Ty, magsjuka i fam).

Freja är mycket piggare nu. Hon har sovit flera timmar i eftermiddag och druckit lite nyponsoppa och ätit en rostad macka.

God natt!

Sjukstuga...

Jag kände mig lite risig hela förra veckan, hade ont i kroppen... Helgen har varit ungefär som veckan, ont i kroppen likom. Halsen började dock värka i fre, i går kväll kändes det värre... La mig och kände mig febrig. Vaknade och frös och svettades om vartannat kl ett i natt. Gick upp och tempade och kissade och hade faktiskt 38.1. Mycket feber för att vara lågtempade mig. Misstänker att det är halsfluss... :-(

Hann ligga och tycka lite allmänt synd om mig själv i ca en timme, sedan väckte Freja mig och mådde illa. ;-) Jag trodde bara hon var bajsig eller så men hon kräktes banne mig! Sedan har hon kräkts en gång i halvtimmen fram till halv ett i dag... Lilla tjejen! Ringde både skola och fritids och fick bekräftat att, JA, magsjukan är här. :-(

Freja är numera sååå duktig när hon kräks, hon klarar det liksom själv. Vi la in en madrass till mig på golvet i hennes rum och hade en hink emellan oss. Någon gång i natt vaknade jag av att hon kräktes själv i hinken. Men visst vill man finnas där för henne, bara att säga "lilla gumman" och stryka henne över håret.

Jag hade klipptid idag kl 10, och den ville jag INTE missa, ser ut som ett troll så långhårig som jag är! En så kort frisyr som jag har behöver en klippning var åttonde vecka. Magnus jobbade hemifrån fram till lunch, så jag hann klippa mig.

Jag går på alvedon, så fort den släpper kommer "halsontet" och febern tillbaka. Ringde jourcentralen (1177) nyss och fick faktiskt en tid kl åtta i kväll! Jag sa till sköterskan att jag kommer vara själv hemma med barnen imorgon och några dagar frammåt (Magnus ska till Tyskland). Svårt att ta sig till vårdcentralen då. Ja, om vi inte haft magsjuka hade det ju gått men nu vill jag inte dra med barnen dit! Tuva är ju potentiell smittspridare. ;-) I kväll är ju Magnus hemma och kan ta barnen så att jag kan åka iväg själv.

Tuva har varit fantastiskt duktig här i em! Jag har legat i ena änden av soffan, Freja i den andra, och så har vi delat täcke. Jag har slumrat och varit vaken omvartannat, Freja likaså. Tuva har pysslat med sina Barbie, sett lite tv och kommit bort till mig med jämna mellanrum, ibland för att bara ge mig en puss, ibland för att krypa ner under täcket en kort stund. ;-)

Har pratat med brorsan i Enköping idag och de kommer troligtvis till nyår! Vad roligt säger vi! :-) Aaaah, vi ska ta och göra någon riktigt god nyårsmat!

Nu är chicky-bitsen i ugnen klara, blir enkel mat för Tuva och mig idag. Magnus jobbar ännu, har endel att göra på jobbet inför Tysklandsresan.

Må väl!

söndag, november 22, 2009

Nu tjuvstartar vi, Hej å hå!





Har börjat göra liiiite liiite advenstfint hemma. Magnus har satt ljus-slingorna i vårt plommontreäd. Se blogg-rubrikbilden. Det blir så himla fint varje år! :-) Behövs på vår dystra mörka baksida.

Köpte nya adventsljusstakar till barnens fönster här om dagen, den ska "eldflugan" (ja en kopia på den, originalet kostar ju 1500!). Tog faktiskt fram dem idag, jag var sååå trött på lamporna i deras fönster som vi haft sedan vi flyttade in för fem år sedan. Blir till att se sig om efter nya lampor efter jul tror jag.

Freja och Tuva hade Sanna och Karolina här och de blev nog lite julinspirerade, för de letade fram tomtekkläder och våra söta gosedjurs-tomtegrisar som vi alltid plockar fram i dec varje år. Barnen fick dem julen -05, så Tuva var bara 2 månader då. De får bra ha dem framme nu under denna tiden på året, har blivit lite tradition. ;-)

Jag passade faktiskt på att ta årets "julbild" på Freja och Tuva. Får se om vi har den som julkort, eller bara här i bloggen. Funderar på att bara ta en vanlig sommarbild som julkort i år. Tog även en bild av Sanna, Karolina och Freja. Tuva fick ett bryt för att hon inte fick en röd filt som de andra, så hon är inte med på bilden. Pust, fyraåringar/småsyskon. ;-)

Må så gott! :-)

Om nu några av er nu stör er på att jag "jular upp" min blogg innan dec har börjat, så säger jag bara stick och brinn, och små julpussar till er! :-) ;-)
Nej skämt och sido, jag tror många "tjuvstartar" litegrann, dec är ju så kort. Roligare att ha julen framme nu INNAN jul än efter, då brukar jag vara supersnabb att städa bort julen här hemma.

lördag, november 21, 2009

Sissel och Odd...


Ååå, vilken fantastiskt bra låt de sjunger på sin "juleskiva". Man bara ryyyyser ju! Hörde låten "Upp gläd er alla" (Upp gledjest alle) första gången på Skavlan en fredagkväll i början på nov. Var tvungen att höja TV:n då, så vacker var den. Den är lite i folkviseton, vilket jag är himla svag för.

Annars är väl skivan ganska "vanlig" men inte dålig för den sakens skull. Mamma köpte skivan här om dagen och pappa har nu bränt av den till mig. Magnus har nu lagt in den på mitt "julmusik-minneskort". :-)


Sällskapsspel

Igår kväll under middagen ringde Sanna och frågade om vi alla ville komma över en stund. Det tackade vi inte nej till. Skönt kunna sitta ner som vuxna och prata och fika, och barnen leker ju så fint! :-)

Sanna och Freja skrev bla sångtexter. Manda och killarna spelade lite Rock Band på PlayStation innan Sanna och Freja occuperade den för att spela Buzz.

Vi tänkte först spela kort, men vi testade istället ett klassiskt sällskapsspel vi tog med bort till dem, Scattergories. Jag spelade det mycket med Magnus och hans familj när vi precis hade träffats. Det går ut på att man på tid ska komma på olika saker på en viss bokstav som man slår fram med en tärning med hela alfabetet på, ex pojknamn, saker i kylskåpet, nordiska städer, transportmedel, tv-program etc. Det hela blir så där lagom stressigt då man har ett slags "tidtagarur" som har ett helstressigt ljud! Manda klarade att vara med på spelet och hon var riktigt duktig! :-)

Idag lördag har Freja lekt med Sanna, Tuva har lekt med en dagiskompis som bor här i närheten. Jag, Nette och Manda var en sväng till Human Bridge "loppis", där var MASSOR av folk och ganska utplockat men jag hittade faktiskt ett par svarta jeans till mig själv och ett par små söta skridkor till Tuva. Jag lämnade även in tre kassar kläder och ett par gardiner. Vi hade tänkt åka skridskor imorgon men ishallen är stängd för allmän åkning då det är konsert med Lars Winnerbäck.

Magnus har beskurit vårt plommonträd och börjat montera ner studsmattan, bättre sent än aldrig tänket vi. ;-) Imorgon eller nästa helg ska vi sätta i en ljusslinga i plommonträdet. Myyys! :-)

Må så gött!

torsdag, november 19, 2009

Falukorv och Champagne.


Idag har Freja haft kompisen Sanna med sig hem efter fritids. Sanna tyckte det var kul att hämta Tuva på dagis då ju Sanna slutade där i somras. Hon tyckte det var kul att träffa alla fröknar och barn igen.

Magnus ringde idag när han var på väg hem. "Kan du diska ur två champagneglas tills jag kommer hem?". Jag blev lite paff men tänkte att det gör jag väl. De var dammiga, de används mest till nyår. Oj vad nyfiken jag blev! Men jag fick hålla mig till tåls, vek färdigt tvätten medan jag väntade hem honom. Magnus hade goda jobbnyheter med sig hem. Heja Magnus! :-)

Vi skålade alla fyra, Magnus och jag i champagne (mousserande vin), barnen i god god MER. Ha ha, det är vardag det, att stå i köket med falukorvssmak i munnen och falukorvsresterna framför näsan och skåla i champagne! Tuva tyckte det var mys-pys att stå där och skåla. Hon drog fram en stol för att komma i höjd med oss andra. Freja var måttligt intresserad, hon ville fortsätta se på Expedition Vildmark, ett barnprogam hon gillar skarpt.

I morse när jag kom till jobbet mötte mig värmeljus och julmusik i entrén. Mysigt! Vi är alla julälskare där! ;-) När vi kom hem från fritids/dagis idag satte jag på mina julmusikskivor och njöt medan barnen lekte. Magnus la in alla våra julskrivor på ett minneskort igår så att jag kan lyssna på dem på övervåningen. Men när han gav mig minneskortet vädjade han att jag väl kunde vänta i alla fall till nästa helg! ;-)

Må väl! :-)


onsdag, november 18, 2009

"Slagsmål"


Tuva, den Tuvan...

Vi har två barn som är sååå olika, både till sätt och utseende. Freja har alltid varit himla hoppig och rörlig, men ändå liksom "lugn". Hon har inte varit inblandad i speciellt mycket bråk på dagis mm.

Men alltså Tuva... Det är som en fröken sa idag (med glimten i ögat) "ja hon har då en räv bakom varje öra". ;-)

Här om dagen klippte hon ju i en ny klänning. Igår hade en fröken stoppat henne precis i rättan tid innan hon klippte sönder sin tröja. Jag sa då att de får ju inte lämna henne ensam med en sax nu en tid i alla fall. Idag hade en fröken hittat henne sittandes under bordet med en sax, dock klippte hon då bara i papper. Men det var nog bara en tidsfråga innen hon hade satt saxen i något annat...

När jag hämtade henne idag dök en kompis genast upp och upplyste mig om att Tuva hade blod vid ögat. Fröken förklarade att Tuva hade varit inblandad i ett litet bråk med en killkompis om en cykel... Hon hade blivit riven precis under ögat. Hon ser ut som en riktig slagkämpe, lilltjejen. ;-)

Puh, det händer MYCKET kring Tuvan! ;-)

Detta med saxar FATTAR jag inte. Hon klipper ju en del här hemma, Freja har ju massor av pysselsaker framme i sitt rum. Jag fattar inte att hon är så busig med just saxar, och på DAGIS liksom. Man undrar ju om det bottnar i något annat på dagis... Men men, jag ska nog inte spekulera för mycket i dagsläget. Det är en aktiv, busig, glad, aningens bråkig tjej vi har, det är ju nog att veta just nu. Och att vi försöker prata med henne om detta beteende, men under lugna ej förmanande former.

Må väl!

tisdag, november 17, 2009

Mastodontdagen avklarad i vanlig ordning.



Ja, mina tisdagar är aningens tunga. ;-) Men har hållit huvudvärken i chakt flera tisdagar på raken nu! ;-) Kan känna att öppningsdagarna många gånger kan vara tuffare, även om man då slutar tidigt.

Annars har jag lite ont i min högra axel, ovanligt att jag har värk, ja förutom huvudvärken som många gånger tillhör min vardag. ;-) Vet inte vad jag har gjor med min axel... Kanske överansträngd? Jag använder i stort sätt enbart min höger arm, jag får inte bära tungt med min vänsterarm pga bröstoperationen då de tog bort 13 lymfkörtlar. Det jag kan få är sk Lymfödem, med konstant svullen arm, vilket vore trist, så ung som jag är.
Bilderna: Freja ser rolig ut, hon sitter och gör läxan med en mask hon har gjort på fritids på huvudet. Freja var på allmänt flamshumör då jag hämtade henne hos en klasskompis idag. Hon följde med kompisen och hennes 18 årige storebror hem från fritids idag. Spännande! Han hade faktiskt gjort köttbullar och makaroner till tjejerna! De hade varit och handlat med honom på Ica efter fritids.
Sista bilden, den boken jag och Freja läser just nu. Är upplagd som en dagbok liksom. Vi gillar den båda två! Lite kul för den handlar om december månad - julmånaden! :-)
Må väl!

måndag, november 16, 2009

"Gåsa-bilder"













Första bilden: Fem kilo gås gav inte överdrivet med kött, men mätta blev vi! :-)
Andra bilden: Barnen leker så fint med Magnus och hans syrras gamla leksaker.
Tredje bilden: Tuva är för söt! Hon gömde olika saker i händerna (ex paprikabit, äppelbit mm) och sa "vilken hand?". Men det var inte svårt att se i vilken hand hon hade paprikan, hon höll ju ut fingrarna på ena handen! ;-)
Fjärde bilden: Bill är rädd för snabba rörelser. Jag fångade honom på bild precis i rörelsen! ;-)
Femte bilden: Rosa-sprayade "Disco-grisar". Ha ha, de ser ut som Freja och hennes kompisar brukar se ut när de ska på disco. Fast lite makabart är det allt, vi pratade med grisabonden och han berättade att de skulle på slakt på måndagen... Vi sa aldrig det till Frejan... Räcker hon vet ATT grisar slaktas ibland liksom, för det förstår hon ju.

Har ni dödat gåsen?

Japp, det har vi. Den lever inte! Vi looovar. ;-) Tuva frågade när farfar Bengt skar gåsen om vi hade dödat den. :-)

Vi har annars haft en skön helg i Skåneland. Vi kom fram till stugan lagom till förmiddagskaffet/brunchen. Freja blev lycklig när farmor hade ställt fram en Brieost, och Tuva blev lycklig när hon såg skålen med köttbullar! ;-)

Efter "brunchen" ville barnen plocka fram pärlor och "pärla" lite. Tuva gjorde två jättefina halsband till farmor och och gammelfarmor. Freja gjorde ett jättefint långt halsband till mig. :-)

Egentligen skulle Magnus morbror med fru varit med men hon var inne på fjärde cellgiftskuren och mådde pyton... Hon blev inlagd i söndags med infektion och hög feber. Precis som jag hade det, jag låg på sjukhus i nästan två veckor, först pga kräkningar och diarrér, när det blev bättre fick jag plötsligt hög feber. Det blev då antibiotikabehandling interavenöst. Läkarna förkarade då för mig att jag inte hade blivit smittat av något/någon, utan man är likom sååå nedsatt i sitt immunförsvar så man blir "smittad" av sig själv, man blir smittad av egna bakterier i sin kropp. Där var faster nu... :-( Hu, man blir så påmind....

Gåsen var mycket GOD! Men det blev beytdligt mindre kött av den än väntat. Man måsta få skoja, och vi skojade och sa att det näsan var "tur" att vi inte blev fulltaliga på detta vårt första "gåsa-kalas"! ;-)

Barnen njuter i stugan, precis som vi vuxna. Vi gick på promenad på söndagen och hälsade på alla djur som finns där på gångavstånd från stugan, geten Bill, hästarna, ungtjurarna, och sist men inte minst grisarna och fåren! Geten Bill går löst på "sin" gård. Han mötte oss på vägen. Den ena hästen, Monito, är en ponny och man får INTE säga att den är liten, då blir den stött. ;-) Monito har alltid en så fin fläta i manen.

På landet - i stugan? Vi bor ju i södra Sverige och här säger vi att vi åker till stugan, när vi bodde i Täby sa ju alla kompisar mm att de åkte till landet. Ja, jag hängde med kompisar "till landet" ibland. Det var (är fortfarande) "poppis" att ha stuga/ha landställe någonstans i Roslagen. Varför jag tar upp detta är för att Tina och Felix Herngren skojade om detta i Tinas Cookalong som jag nu tittar på på fyran.

Må väl! :-)

fredag, november 13, 2009

Skolkatalogen!



Jag minns hur det var när den kom, man slet upp den ur kuvertet och tittade! På "min tid" kom det ju en bunt kataloger till klassen, numera kommer den hem i brevlådan.

Jag minns en gång i nian tror jag. Jag hade varit hemma och varit sjuk den dagen och skolakatalogen hade kommit. Jag var så att säga frisk, och skulle till skolan dagen efter. Min bästa kompis Stina hade tagit hem min skolkatalog till sig. Jag bad mamma och pappa skjutsa mig till Stina (en bra bit, i alla fall 3 km) för att hämta den. Jag var ju såååå nyfiken, som man ju alltid var på skolkatalogen! Men de vägrade ("tråkisar"!), de sa torrt att jag skulle vänta till dagen efter i skolan. Åååååå, vad ARG jag blev! Jag blev så arg så kl sju en blåsig mörk kväll i oktober-november cyklade jag och hämtade den hos Stina! Jag cyklade på ren ilska kan jag säga. ;-)

På den andra bilden har tjejerna fredagsmys. De ser Sunes Jul och äter Pop Corn i våra nya Pop Corn bägare i plast, sååå coola, ser ut som sådana man får på bio! Köpte dem för tio kr styck på Coop här om dagen.

Imorgon ska vi mumsa på god GÅS! :-) Barnen på mitt jobb sa "kan man äta det?" och jag svarde "ja visst kan man äta gåsar, nej, GÄSS menar jag så klart". ;-)

Ha en trevlig helg!

torsdag, november 12, 2009

Första julmagasinet inhandlat




Blev så sugen på att köpa något julmagasin idag, det blev det trevliga billiga Allers Julmagasin.
Sista bilden är barnens farsdagspresent till Magnus. En "pasta-timer" i form av en italiensk "maffiaboss" som spelar tre olika italienska operor, om man vill ha pastan medium spelas en opera etc. Mamma och jag köpte in sådana när vi var på mässan. Det är en bra present till såna som har allt, och det är en bra "herr-present".

Smart lösning av Freja.

Nu ikväll efter att Freja och Tuva hade badat ville Freja att jag skulle göra en "pappers-loppa" till henne. När hon var yngre fick man alltid hjälpa henne att skriva de sk "uppdragen". Nu knåpade hon själv ihop alla! Sötingen skrev bla "låts-omenh-est" (låt som en häst), "låts-om-en-katt" (låt som en katt). Hennes avstavningsregler kan ju diskuteras, men det är ju så lite plats att skriva på i en liten loppa! ;-)

Sedan när jag skulle säga en siffra sa jag 15, men hon räknade för mycket, ända till 20 När jag påtalade det löste hon det som så att hon räknade baklänges tillbaka till 15! det tycker jag var en smart lösning av Freja! :-)

Idag har annars varit en trött, trött dag. Jag har varit så obeskrivligt trött hela dagen! Huvudvärken fick jag i eftermiddags... Har frusit och varit allmänt i olag. Skojade på jobbet och sa att det känns som att JAG tog sprutan igår, inte Tuva! Sköterskan kanske stack fel. ;-) Skämt och sido, jag känner min kropp väldigt väl, jag är helt enkelt TRÖTT, har sovit dåligt i nu i veckan. Men jag har även lite ont i halsen, vi får se åt vilket håll det går.

Nu i eftermiddag har Freja haft kompisen Karolina här. Karolina fick äta min baconsås med spagetti och oj vad hon gillade den! :-) När hennes mamma Helene kom var hon ju nyfiken på vad det var. Men den baconsåsen är busenkel att göra! Man klipper bara bacon i bitar, steker upp dem och häller i en burk creme fraiche och lite ketchup och ev lite peppar. Vi har ofta spagetti till. Mmmm, gott!

På lördag åker vi till stugan. Mia ska bjuda på riktigt skånsk gåsmiddag. Vi ska sova över till söndag. Det ska bli mysigt, barnen ser fram emot detta. :-)

Må väl!

onsdag, november 11, 2009

Nu är båda tjejerna vaccinerade!


Freja fick sin vaccination i skolan i måndags. Det var tufft för ängsliga själen Freja, men det gick och, hon var sååå stolt att hon gjorde det! Och hon erkände att det egentligen inte gjorde speciellt ont. Jag var med henne och efteråt fick hon följa med mig till mitt nya jobb. Jag jobbar på två olika förskoleavdelningar och på måndagarna är jag med småpluttarna. Oj vad Freja tyckte det var roligt med de små barnen. Freja har bara haft lite ont i armen, ingen annan reaktion.

Idag tog Tuva sprutan på BVC/Vårdcentralen efter dagis. En dagiskompis tog den samtidigt. Ja, där var massor av barn! Det gick bra. De små fattar liksom inte riktigt vad som händer, de busade som bara den innan det var deras tur. Väl inne hos sköterskan fick Tuva välja ett klistermärke och medan hon valde tog sköterskan sprutan! Det gick bra, men Tuva blev totalt överrumplad. Hon var liksom inne i sitt val av klistermärke, och var inte beredd. Hon började gråta helt lätt, men slutade fort.

Magnus kom nu ikväll hem från Stockholm så jag hade lite problem med "logistiken" i eftermiddags. Freja och Karolina fick skjuts av farfar Bengt till gympan. Jag tog Tuva till sin gympa. Hon ville prompt gympa idag trots sprutan.

Jag och Tuva var på byns Ica-affär innan hennes gympa. Tuva har så skön stil! Jag tror hon sa till HELA affären att hon hade tagit spruta! Min jacka gick sönder och jag sa väl det till henne "åh, mammas jacka gick sönder". När vi gick förbi en av killarna som jobbade där sa hon "min mammas jacka är sönder". Han skrattade! ;-) Tuva var precis likadan den dagen hon fyllde år. Vi var nere på Ica i ett kort ärende då och sa hon tll HELA affären att hon fyllde år. :-)

Tuva, den bustjejen! Hon klippte i sin klänning igår på dagis! Freja såg det när de åkte hem med farmor och farfar. De hämtade igår då jag hade lång dag på jobbet (planeringsdag). Tuva skyllde på en av killarna på dagis. Hon berättade till och med att fröken sa till honom! Men jag blev fundersam när jag hörde det. Farmor och farfar sa att fröknarna hade ju inget sagt till dem när de hämtade.

Jag rinde och pratade kort med dagis i morse. Jag ville inte ta det med dem så hon hörde det. De lovade att kolla upp saken under dagen.

När jag hämtade berättade personalen att hon hade erkänt att det var hon själv som hade klippt i klänningen. Och hon hade skämts... Alltså hon är en sån busa! Hon är liksom en sådan unge som har sådan enorm fantasi! Freja har aldrig varit så fantasifull, och hon har i princip aldrig gjort sådant här "bus". Man ser i Tuvas lek med bla Barbie att hon har en enorm fantasi! Ibland får hon ju till saker som är helt sanslösa! Jag tror liksom inte alltid att hon har ond avsikt, utan många gånger skenar fantsin iväg. ;-) Men naturligtvis ska man ju aldrig skylla på någon annan som hon gjorde! Vi hoppas att hon aldrig gör om det.

På bilden, Tuva väntar på att gympan ska börja.

Må väl! Nu väntar sängen. Man sover sämre när man är själv i huset med barnen, som jag ju varit i två nätter.
PS. Klarade grunskursen i Livsmedelshantering.

tisdag, november 10, 2009

Dagens inlägg...

blir att jag bara svarar på ett mail jag fick av kompisen Jenny här om dagen.

1. Hur gammal är du om fem år? 39

2. Vem var den sista du träffade? Freja innan hon somnade.

3. Hur lång är du? 150 cm

4. Vilken var den senaste film du sett? Här om lördagen såg jag en helknasig film, Smala Sussie med bla Tuva Novotny.

5. Vem ringde du senast? Magnus på hotellrummet i Sthlm

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Nej nej, hon var inte hemma från skolan idag. (Till Magnus, sen slutade vi messa och jag slog honom en pling i stället!)

7. Vad är dagens planer? Morgondagens planer är att jobba. Vi ska på teater med förskolebarnen. På eftermiddagen blir det vaccination för Tuva.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Lite olika det där faktiskt! Ibland kan ett samtal ta längre tid än nödvändigt, då kan sms passa. :-)

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta.

10. När såg du senast din mamma? I lördags

11. Vilken ögonfärg har du? grå-blå (lite gult i dem)

12. När vaknade du idag? 05.55

13. Har du någon gång hittat en katt? Ja

14. Vilken är din favoritplats? I soffan med datorn i knät. ELLER framför öppna spisen i
källaren.

15. Vilken plats föredrar du minst? Ofräscha toaletter med tvivelaktiga lås...

14. Var tror du att du befinner dig om tio år? Vet ej

17. Vad skrämde dig som barn? Mörker

18. Vem fick dig att skratta senast? Freja

19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej, har endel nerpackade. Allt från Carola till Pet Shop Boys.

20. Har du stationär eller bärbar dator? Både och.

21. Sover du med eller utan kläder på dig? T-shirt

22. Hur många kuddar har du i sängen? 1

23. Hur många landskap har du bott i? 2 st

24. Har du någon gång spytt på fyllan? Jajamen

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Inneskor. Är beroende av inneskor. En arbetsskada. ;-)

26. Är du social? Jaaa!

27. Vilken är din favoritglass? Glassbåt.

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Rest iväg med hela fam. Betala av huset helt.

29. Tycker du om kinamat? Japp

30. Tycker du om kaffe? JA

31. Vad dricker du till frukost? Te

32. Sover du på någon särskild sida? Olika

33. Kan du spela poker? Njae, komer inte ihåg!

34. Tycker du om att mysa? Ja! :-)

35. Är du en beroendemänniska? Njae...

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej

37. Vill du ha barn? Nej, har två fina. :-) Är rädd om livet!!! Det är troligt att min bröstcancer uppkom under grav eller amingsperiod.

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska

39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej

40. Föredrar du havet eller en pool? Havet

41. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder, inredningsattiraljer

42. Äger du dyra smycken? Nej inte speciellt.

43. Har du någon gång testat narkotika? Bara alkohol men det klassas inte som narkotika va?

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? En chokladboll Freja bakade i söndags.

45. Vem är den roligaste människan du känner? Finns många! Men man får många goda skratt av sina barn.

46. Välj ett ärr på din kropp? Oj har så många, hade mycket eksem på hela kroppen som barn.

47. Vad har du för ringsignal? Någon skit-låt

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Nej

49. Flirtar du mycket? Har aldig varit en sådan person. Det är inte riktigt jag. ;-)

10. Vart togs din profilbild för din blogg? I en lekpark i Osby

51. Kan du byta olja på bilen? Nej!

52. Har du fått fortkörningsböter? Nej

53. Vilken var den senaste bok du läste? Eeh, håller på med Henning Mankell senaste, Kinesen.

54. Läser du dagstidningen? När jag hinner

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Ja Mama och Family Living

56. Dansar du i bilen? Nej.

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Mix Megapol

57. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Vad mamma skulle ta betalt för det Jobstyg vi ska klä om våra stolar med.

58. Tatuering? Nej

59. Piercing? Nej, förutom hål i öronen.

måndag, november 09, 2009

Tuva tvättar bort ägg




Knäckt ägg på bilen!!!

Grannarnas tonårsbarn hade fest i lördagskväll. De hade även fest för någon månad sedan. Den gången var det också liv - men inte som i lör kväll! Ungdomar cirkulerade över hela gatan och man riktigt "såg" att det var "hätsk" stämning. Men, men vi gick i alla fall och la oss.

På söndagmorgonen körde Freja ocj jag på simskolan. Jag såg att det var någon skit på bakrutan när jag backade ut men tänkte inte mer på det hela.

I morse när jag skjutasade Freja till skolan såg jag det igen och nu blev det alldeles kladdigt då jag körde vindrutetorkaren.'

Väl på skolan stannade jag till och pratade med en annan mamma och jag såg liksom att hon tittade på bilen lite kontsigt så där... ;-) Hon är lite längre än jag och hon såg säkert äggskalen uppe på bilen!!! Hon sa dock inget, undrade väl bara vilka fiender vi har! ;-)

Väl hemma sa jag till Tuva att vi måste kolla vad det är på bakrutan - DÅ såg jag äggskalet!
Ååååå, vad arg jag blev!!! Jag slog genast upp grannarnas tele nr på Eniro och ringde. Jag var inte arg men ganska bestämd i telefonen när jag sa "ni hade fest i lördags och då knäckte någon ett ägg på vår bil".

Hon sa att det var hennes dotter som hade fest för några jättelugna fina ungdomar, men TYVÄRR kom det objudna gäster...

Vi hade sedan ett bra samtal om barn och ungdomar - hon verkade så vettig. Hon sa att det var så många ungdmar som inte hade någonstans att vara. Hon hade en gång hämtat sitt barn på en fest på fritidsgården och hon hade FYLLT bilen med ungdomar som inte hade någon som brydde sig, som kom och hämtade dem. Några hade vädjat om att få åka i bakluckan men hon sa att det KUNDE hon ju inte låta dem göra... Hon sa, hur kan någon förälder gå och lägga sig lugnt vid elva och veta att ens barn inte kan ta sig hem?

Jag sa att vårt hus är ju ofta fyllt av barn. I somras var jag periodvis helt slut, men Magnus och jag sa till varandra att "är de är vid sju års ålder är de förhoppningsvis här när de har tonårsfinnar och pojkvän i målbottet"!

Tuva undrade varför jag var så arg och då berättade jag varför. Då säger ungen "alltså, ska man kasta ägg får man faktiskt göra det på sin EGEN bil mamma!". Sötis där. :-)

Nu ska jag lämna Tuva på dagis och köra till Freja i skolan och vara med när hon tar sprutan...

söndag, november 08, 2009

Den här Ernst- ljuskronan hade varit fin...


Högt upp i vår hall/trappa liksom... :-)

Söndagen i bilder, typ...
















Dagen började i simhallen. Freja hade simskola. Oj, hon simmade 25 meter! Och det är ju inte som på min tid då man simmade längs med kanten och en vuxen gick där uppe med en stång, utan de simmar liksom MITT i bassängen! Tufft, hade jag inte gjort i den åldern... De hoppade även en massa och dök i från kanten.

Jag sitter alltid uppe i caféterian och pratar med de andra vuxna, läser en bok eller tittar på barnen där nere i bassängen. Idag "pluggade" jag Livsmedelshygien inför "provet" på tis! ;-)
När vi kom hem gav vi Magnus hans farsdagspresent, ja det blev en present lite till hela familjen den här gången. Är lite trött på "Världens bästa pappa"- strumpor, örngott och kallingar! ;-) Vi köpte en Ernst-ljusstake hos mamma på Prylar & Presenter igår. Den är så fin! Har länge kört med värmeljus, men kände att nu kör vi med långa sådana "kron-ljus" ett tag. Jag tycker de är så fina! Det är min barndom det. Mamma hade nästan alltid sådana (i alla fall i advenstljusstaken, minns jag).

Därefter har vi städat huset ganska grundligt. Vi åker till stugan nästa helg. Mia ska bjuda på riktigt skånsk gåsmiddag. Skönt att ha städat grundligt den här helgen - så man kan ta lite lätt nästa helg. Till en början var det fullt krig mellan barnen och dammsugaren den bara gick och gick. Jag slängde till slut ner Tuvan till Magnus i källaren. Men, så plötsligt började barnen leka så fint! De lekte tåg med alla gosedjur, de som i vanliga fall bor Frejas och Tuvas rum. Jag hade ställt stolarna i vardagsrummer då jag dammsög köket och då kom de på den leken. :-)

Och, slutligen, det blev som jag "befarade". Tuva leker inte med sitt Barbiehus i sitt rum. Hon gillar INTE att leka "ifred" liksom, hon är en tjej som vill vara nära oss. ;-) Hon vägrar ju att sova i sitt rum... Är rädd för mörker - och GLASSBILEN! Men hon är ändå superdukig då hon ju somnar helt själv i vårt rum!!! Det gjorde ju inte Freja i den åldern.

Så, nu står Barbiehuset i vardagsrummet! Det ÄR ju himla fint och har man små barn så har man. ;-) Jag hade inte resonerat på samma sätt innan vi fick barn, men nu är läget som det är. Jag ser heller att hon leker med Barbiehuset än ser på TV på eftermiddagarna. Till våren då det blir ljusare igen kanske vi kan ställa det i hennes rum igen. Hoppas kan man ju! ;-)

Må väl! :-)

lördag, november 07, 2009

Spenderat dagen på stan...




Inte ofta vi gör det egentligen... Men ibland har man ärenden att uträtta, så är det.

Freja har nu fått sina två par nya glasögon. De var så fina! Ett par är lila och ett par är röd-rosa (skalmarna är liksom randiga).

Tuva var i affären hos mormor och morfar, det räcker med att ha Freja med i affärer! Tuva är inte att lita på i affärer, hon ska ha och ska ha! Precis sådan var Freja i samma ålder men det har hon slutat med tack och lov! Nu kan hon vilja ha något, bli lite ledsen när jag säger nej, men hon ställer inte till med någon scen som Tuva kan göra. Alltså, Tuva har ett sådan ha-begär så hon blev ledsen för att hon inte fick en burk tacosås nere på vår Ica-affär här för leden! ;-)

Tuva har hjälpt mormor i affären:

Jag fick hjälpa mormor och trycka på knappar och ge kunderna pengar. Mormor pekade på vilken peng jag skulle ta.

Freja och jag köpte även nya skridkor till henne. De ska åka skridskor med skolan den 26 nov. Freja gillar att åka skridskor hemskt mycket. :-) Hon längtar till de ska åka med skolan! Vi köpte helt nya skridskor, tänker att har man en lillasyster som ska ärva kan man lika gärna satsa på att köpa nya. Träffade på en kille från klassen och hans mamma inne på Intersport och hon hade hört om någon "bytesdag" här någonstans och hon frågade om jag visste mer. Men nej, det har jag inte hört något alls om.

Jag införskaffade tre tröjor/tunikor till mig själv. Kände att garderoben gapade ganska tomt...

Inne hos mamma i affären tittade och suktade jag än en gång på Ernst Kirchsteigers ljusstakar och enormt fina stora hängande ljusstakar. Se här: http://prylarochpresenter.blogspot.com/

Alltså de stora ljusstakarna passar ju enormt fint i alla nybyggda hus med hög takhöjd Men mamma hade haft en kund som hade ett liknande hus som vi (70-talshus med källare), och de skulle hänga sin i trappan liksom. Där är det ju så att säga hela husets takhöjd. Hade ju varit läckert.... ;-) Drömma kan man ju.

fredag, november 06, 2009

Grinig Tuva

Från morgonen.

Nu är det väl legitimt?


Ja, jag menar att börja GLÄNTA lite på julen!?

Juläskare som jag är har jag nu fått lite julbaciller i mig från Rusta! Oj, oj vad julsaker de har plockat fram!

Jag började längta så oerhört mycket så idag när vi hade fredagsmys tittade vi på två avsnitt av Håkan Bråkan Julkalendern som gick 2003 eller dyl. Förra året köpte jag en dvd-box med tre gamla julkalendrar, Sunes Jul, Håkan Bråkans Julkalender och Lasse Majas detektivbyrå. Barnen älskade den och Tuva blev sååå ledsen när vi stängde av och hon skulle sova. Oj vad de skrattade när Håkan Bråkans mamma Karin bokstavligen "går in i väggen". Håkan får ju höra att hon är utbränd, har "gått in i väggen" och han tror att hon bokstavligen har gjort det!

Treårs trots? Fyraårs trots? Tycker Tuva är i något slags fyraårs trots nu! Får hon inte som hon vill (alltså när jag bestämmer om något, tex vilka skor eller mössa hon ska ha) blir hon vansinnig! Om hon ätit ett äpple och en klementin och vill ha ytterligare en frukt och jag säger nej, lägger hon sig på golvet och skriker... Pust, egen vilja och en slags frigöreleprocess antar jag, men inte mindre jobbigt för det! ;-)
På bilden, tjejerna ser Håkan Bråkan.



torsdag, november 05, 2009

För små skridskor




Oj oj oj, Freja skridskor är för små... De ska åka skridskor i skolan den 26 nov. Freja fick dessa sina första skridskor för två år sedan. Vi inser att hon nog inte kan ha dem i år också. Och nej, det kunde hon inte. Hon fick böja stortån sa hon. Vi ska in till stan i helgen och hämta Frejas glasögon som är klara nu, då får vi även köpa skridskor. Freja älskar att åka skridskor! Hon har sagt länge att hon vill börja med konståkning men jag vet att det är lååång kö, och även ganska dyrt... ;-)

Magnus har köpt ny bilstol till Tuva-luvan idag. Trött var hon men provsitta skulle hon! ;-) Hon fick en likadan som Freja har och som Freja fick i ungefär samma ålder. Tuva har dock fått sitta bakåtvänt längre än Freja, Tuva har inte haft vikten inne...