fredag, februari 12, 2010

Fantastiska fröknar!

Vi vet INTE vad det är med vår Tuva. Hon är så gnällig och ledsen igen... Gråter hela morgnarna för att hon inte vill till dagis. Hon tycker inte om att vara där sent säger hon. Hon vill hämtas efter mellanmålet. Senaste dagarna har hon gråtit när jag har lämnat henne... Hon har vinkat tappert men tårarna har runnit... Hon är så verbal nu, hon kan ju uttrycka sig! Hon säger att hon inte tycker om sitt dagis, att hon vill gå hem tidigt mm... :-(

IDAG däremot, hade varit en toppendag, sa fröken Eva-Britt. :-) Det hade varit superlugnt med få barn där. Vi tror Tuva uppskattar det lugna tempot, hon leker ju gärna själv hemma med Barbie etc. Visst, hon gnäller ju ibland på att hon så sällan får leka med kompisar, men för det mesta är hon ju nöjd i sin ensamhet vid barbiehuset. Hon ligger ju mer än gärna själv en bra stund i vårt sovrum när hon ska somna, och kucklilurar. Hon verkar behöva lugn och ro.

Dagen började i alla fall med ett fantastiskt överlämnande till fröknarna Cicci och Ingela. De är proffs på sina jobb! Tack till dem! :-) Jag hoppas verkligen de känner yrkesstolthet, det är de värda! Cicci berättade att Ludde och Lukas hade ringt och frågat om Tuva skulle vara på dagis. Ludde och Lukas är en kanin resp hund som tydligen är med på samlingarna (handdockor). Cicci lovade även att Tuva skulle få hjälpa henne med diabilds-sagan de skulle se på. Så Tuva travade in, inte överlycklig, men helt ok. Ingela "fångade upp" henne och sa hej, satte henne i sitt knä en stund. Jag sa "nu säger jag hej då gumman". Då hoppade Tuva ner och sa att hon ville vinka. Hon travade själv till fönstret. Cicci följde med som vinksällskap.

Tuva var glad här hemma till en kort stund efter middagen - då var hon så trött och grät och grät igen... Hon sov halv åtta. Missade fredagsmyset som de flesta fredagar sista tiden...

Nu sover hon, och hon hostar som 17, så det är väl en förkylning på gång kan jag tro...

Freja ligger här bredvid och ser Let´s Dance, hon vill hinna se sin favorit Claudia Galli, men hon dansar sist idag, så vi får väl se om hon orkar. ;-) Claudia har en av rösterna i ett animerat barnprogram Freja brukar titta på, och hon spelade även dottern i de senare avsnitten av humor TV-serien Svensson Svensson (som i och för sig inte Freja har sett).

Vilket väder vi har igen!!! Det yr som bara den här utanför fönstret. Nu kan till och med jag tycka att det kan räcka med snö! Jag som skulle ut i skidspåret i helgen... Den spårade slingan här i närheten lär väl ha snöat igen.

Den snö vi har nu får gärna ligger över sportlovet, men sedan får gärna våren komma! ;-)

Må väl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar