måndag, februari 15, 2010

Besiktigad och klar



Tuva gick igenom en något försenad fyraårskontroll utan anmärkning. Hon fyller ju den 24 okt så det blev en fyra år och tremånaders kontroll. Dagen till ära skulle hon än en gång ha sin "guldklänning". ;-)

Tuva vägde 15 kg och var 99,5 cm lång. Hon är väldigt jämn i sin längd- och viktkurva, har legat på samma kurva i stort sätt sedan hon föddes.

Tuva blev lite uttråkad då vi väntade på att få komma in. Hon satt demonstartivt på en stol och sparkade med de toss-försedda fötterna.Men Tuva tinade upp, tack och lov.

BVC/distriktsköterskan Gunnel har ett fint enkelt sätt med barnen. Hon är himla naturlig och enkel och tränger sig inte på och "gulli-gullar" inte med barnen.

Tuva skattade när Gunnel visade piratögon-bindeln Tuva skulle ha när Gunnel kollade hennes syn. Det var på fyraårskontrollen som det upptäktes att Freja hade ett synfel och därefter fick hon glasögon, men Tuva såg bra och behöver inte glasögon. Jag hade inte trott det heller. Freja snubblade supermycket i fyraårsåldern så vi misstänkte att hon inte såg som hon skulle.

Freja sa idag när jag hämtade henne i skolan att hon hade ont i låren av skidåkningen, precis som jag har! ;-)

1 kommentar:

  1. SKönt ha det gjort;-) Kul synen var bra på T.
    Emmie väger 15 kg o är 102 cm lång, följer oxå sin kurva. Dem är så fina våra tjejer.

    Kul att Ellen fick leka i dag, Emmie sur dock ville leka med T:-( Saknat henne på dagis men på onsdag ses dem ju:-)

    Kram Jenny

    SvaraRadera