söndag, februari 21, 2010

Firar-söndag

Hurra för Freja-tuffingen! Hon har idag dragit ut sin lösa tand! Efter middagen lyckades hon få den "sne" i munnen. Den pekade rakt fram liksom. Hua. ;-) Hon gick med den så och gnällde i ca en timme, sedan bara, plötsligt, var den "tappad"! Hurraaaa, skrek Magnus och jag, nu slipper vi höra denna "tandagnisslan" hela söndagskvällen. Får se om tandfén kommer i natt. ;-)

Idag skippade vi Frejas simskola. Hon är så hostig. Vill inte ha henne mer sjuk än hon redan är, nu när hon, Tuva och farmor och farfar ska hitta på en massa mys under sportlovsveckan. Vi sov länge istället och åt en sen frukost. Freja somnade sent igår kväll då hon var så hostig. Hon somnade tillslut sittande i soffan. Vi tittade på melodifestivelen och vi föll pladask för tjejgruppen Timotej med låten "Kom", i folkviseton. Härlig och väldigt väldigt trallvänlig! Den LÄR spelas i vår bil på väg till skola och dagis under våren, det kan jag nästan lova. :-)

Klockan tolv kom våra födelsedagsgäster, mina föräldrar och Mia och Bengt. Jag fick en stor påse av Mias farligt goda hembakade knäckebröd, jag hade ju redan fått skidorna förr-förra veckan. Av mamma och pappa fick jag ju två par jeans (de jag köpte i Karlshamn) och den randiga klänningen. Den hade mamma slagit in och den fick jag öppna idag. Mia och Bengt hade med en blomma från Magnus farmor Gulli, en jättevacker doftranka. Mamma gav Freja en söt blå tröja med rosa blommor och en liten diskret Milla dekal (Alfons och Milla) som hon köpte i Emma-shopen på Karlshamns sjukhus, Tuva fick en söt blommig tunika med smock från Lindex. Tuvas tunika blir fin fin med svarta leggings nu under tidiga våren, sedan längre fram kan hon ha rosa leggings till.

Vi fikade en lite onyttig "lunch" idag; kaffe och bullar, mockarutor och två sorters torra kakor som Freja och Tuva har bakat med farmor en dag i dec. Ja och tårta så klart! Magnus gör fantastiska tårtor!!! De ser ut som att de kommer från ett kondis. :-)

Efter fikat tittade vi på film sedan Tuva var nyfödd och ett år framåt, Freja var ca 4 år. Detta uppskattades verkligen av alla! Vi har tidigare tittat på film sedan Freja var liten, men vi har aldrig sett detta filmade på Tuvan. ÅÅÅÅÅÅ, så roligt att se! Det var bäbis-joller, första smakportionen, bad i baljan, bad i poolen på tomten med Tuva 8 mån, sittandes i bäbis-badring med "stol" i så att säga och Freja som sjöng julsånger för sin sex vekor gamla lillasyster som sitter i babysittern och - kräks en jättesjö nästan på Freja! ;-)

Frejas kompis Ellen kom och lekte en liten lagom stund på eftermiddagen. De satt bla och pysslade små prinsess-kronor till några gosedjur i köket.

Nu är klockan snart åtta och Freja och Tuva leker sååå fint tillsammans. Sista två veckorna har de lekt de jättemycket tillsammans, det är en fröjd att se. :-) Det verkar som att Tuva på riktigt har "växt i fatt" Freja nu. Klart att det är en åldersskillnad på dem, men Tuva har mer och mer förstått detta med roll-lekar. Freja har även börjat uppskatta detta med Barbiedocks-lek, de kan sitta tillsammans med Barbiedockorna nu. Freja som förut aldrig har velat leka med Barbie!

Må väl! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar