söndag, december 27, 2009

Tomten kom på spark!

Vi kom hem från stugan, och svärföräldrarna, igår eftermiddag. Vi har haft en lugn och mysig julhelg där barnen så klart har stått i fokus.

På Österlen hade det kommit riktigt mycket snö (lika mycket som här), dock töade det även där den 23 dec... Direkt när vi kom åt vi kassler i ugn och ris, sedan bar det av till Brösarpsbackar och pulkaåkning! Oj oj, det var en fröjd att se när farmor och farfar blev barn på nytt! :-) Vi åkte till det var mörkt, sdan åkte vi hem och gjorde en "tomtesnögubbe" utanför huset, och åt Jansons frestelse och tittade på julkalendern och därefter (när Tuva sov) på Uppesittarkväll med Lotta på fyran. Jag vann 200 kr på ettans Bingo! ;-) Freja har ett "riktigt" Lottospel hemma och hon tycket det var kul att se hur det går till "på riktigt".

Så äntligen kom julafton! Det töade även då men det regnade i alla fall inte, så det var ändå liksom "juligt" ute. Till lunch kom Magnus farmor Gulli och hennes syster Lisa. Efter lunchen åkte Magnus, jag och barnen till backarna igen och åkte pulka, för att fördriva tiden lite fram till Kalle Anka och julkappsutdelningen.

Julfton förflöt i ett mysigt tempo med klappar, mat, spel av julklappsspel etc. Tomten (det var farfar, Magnus kunde inte då han är så himla hes) kunde i år komma på spark med julklappssäcken på sparken. Det var första gången barnen upplevde det. Jag upplevde det i Luleå i min barndom. :-)

Julklappssäcken var stooor och innehöll nästan bara saker till barnen, så de måste ha varit snälla! ;-) Freja fick en JÄTTESTOR nalle, gosedjurstjej som hon ju är! Hon fick även Bindeez-pärlplattor med Tingeling-motiv, en skolryggsäck med Hannah Monatna (oj så glad hon blev!), häftiga experimentlådor från Kärnan (Ein-o science) om bla ädelstenar och illusioner, en Lätt att Läsa bok med gåtor som hon underhöll oss med, en Lingon och Blåbär pyjamas, High School Musical utklädningskläder mm mm. Tuva fick en Tingeling-utklädningsdräkt (den åkte på mitt i julklappsutdelningen!), en doktorsväska med träsaker, fler delar till kök och badrum i Barbiehuset, hemstickade Barbiekläder av Magnus moster Agneta (såå fina!), en sparkcykell (som INTE plockades fram just då!), en stor gosedjurshäst mm mm.

Familjen fick även en hel del presenter (en del som vi själva köpt till oss, endel som vi fick av tex farmor och farfar), bla ett Air-hockeyspel som var superkul, Abba-singstar till Play Station, teaterbiljetter, sex muggar av Stig Lindbergs KF:s jubileumskollektion (yippii, nu har vi tolv!), och RockBand till Play Station. Ja och de omklädda stolarna så klart!

Juldagen kom med regn, men vi är ändå nöjda, vi fick en vit fin jul!!! :-)

Må väl! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar