lördag, maj 01, 2010

Valborgshelg

Tuva tittar på elden.

Freja ser man till höger, med tofs.


Vi var för första gången sedan vi flyttade hit, vid byns officiella majeld. Ååå, allt var precis som det skulle! :-) Man såg en massa kända ansikten och hejade till höger och vänster. Barnen sprang runt med dagis- och skolkompisar. Freja hittade massor av skolkompisar, bla Wilma, Tilde, Elsa. Tuva blev så glad, för Noah (Wilmas lillebror) och Anton (som hon ju ska gifta sig med) från dagis var ju också där. Allt var väldigt enkelt och okmplicerat. Så som jag minns det från "tippen" i Täby, där vi var på Valborg. Tippen är en gammal hög gräsbevuxen soptipp i "sockerlåds-bostadsområdet" Erikslund. Tippen används inte längre, vi åkte pulka där på vintrarna, och till Valborg var det majeld nedanför backen.

På vår majeld här i byn sjöngs Sköna maj välkommen och Vintern rasat ut, mm. Vi trodde det skulle vara korvförsäljning, men det var det tyvärr inte i år. Tydligen var brasan ganska liten i år. Den brann upp ganska fort. Det hela var ändå mycket stämningsfullt, efter att kören hade sjungit Vintern rasat ut, kom det barn från femmorna på skolan, och tände elden med facklor.

Valborgsevenemanget avslutas tydligen traditionsenligt med att alla tillsammans sjunger Du gamla du fria. Fin tradition tycker jag. Svenskarna är dåliga på såna traditioner. ;-)

Idag lördag har vi bara varit hemma. Känns som att det är ett tag sedan vi "bara" var hemma en helg! Freja har lekt med Tilde här i närheten, de har sprungit lite fram och tillbaka. Tuva har lekt med grannflickorna Alicia och Meja. Efter ett tag kom även dagisskompisen Alva dit.

Jag har städat ur uterummet så att vi kan sitta där nu dessa lite kalla blåsiga vår- och försommardagar. (Har teakmöblemanget därinne.) Altanmöblemanget som vi köpte i våras, som har stått där inne under vintern åkte nu ut på altanen. Sommar - nu är du välkommen hit! :-)

Må väl!

1 kommentar:

  1. Och här har vi köpt ett flak pelargoner på Maxi - de har 20 % rabatt denna vecka. De är nu planterade i krukor och står i växthuset där vi förresten fikat med Vera under ett par eftermiddagstimmar.
    Dahliorna är också jordade och rockolasalladen är uppe en centimeter.
    Mysan föråt sig igår och har varit ute och diareat och kräkts i natt och i em. Nu har hon lagt in nya portioner.

    SvaraRadera