söndag, maj 23, 2010

"Släktkalaset" avklarat!

Igår lördag kom stora släkten på 8-årskalas. Ja, så värst stor släkt har vi ju inte. Det är ju bara farmor och farfar och mormor och morfar och Mysan som brukar komma. Patrik och Eva med barnen bor ju i Enköping...

Alla fem gäster (med Mysan inräknad) kom vid två tiden. Då hjälpte Bengt Magnus med att få upp skjutdörrarna i hallen, och oj det var som 17 vad FINT det blev!!! Vi är sååå nöjda! Nu ska vi bara hitta en ny byrå att ha i hallen. Den vi har nu passar inte längre (vit Ikea). Vi vill ha en stilren i ek.

Freja fick ett par rullskridskor (inlines) av farmor och farfar. Oj så hon har önskat sig sådana, både Sanna och Tilde har ju, och har haft dem framme sedan i början på april! ;-) Av mormor och morfar fick hon ju den nya hissgardinen till sitt rum, och en sk "stjärnhimmel-projektions-lampa". Jag såg de hade sådana på Netto för säkert två månader sedan. Jag tipsade pappa om att han kunde köpa en till rymdintresserade Freja. Hon blev så glad! Testade den igår kväll vid nio och det var väl häftigt, men egentligen skulle man ju ha ett tomt rum, för alla möbler mm syns ju.

Vädret var STRÅLANDE! Vi kunde (i vanlig ordning!) sitta ute på altanen och äta och fika. Vi brukar i regel ha riktigt bra väder den dagen Freja fyller (eller den dagen vi firar henne). Vi grillade inte i år! Det blev endel förvånade miner där vill jag lova. ;-) Vi brukar alltid grilla. Men nej, i år gjorde jag Sölles kanadensiska köttgryta som är sååå god! Det har ju vait en kall vår, och när vi planerade mat var det riktigt ruggigt, så vi sa att en mustig köttgryta bli ju perfekt!

Efter maten plockade Magnus till barnens förtjusning fram vattenspridaren! Alltså att vatten kan vara så roligt. Som Tuva tjöt! Och det är så bra, nu på våren nöjer de sig med enkel "vattenlek" med ex vattenspridare. Sedan i juni blir det poolen, men de vet att den kommer inte fram ännu.

Freja fyller ju år på tisdag, då får hon våra presenter. Det blir mest "småplock" i år. Förra året fick hon ju Nintendo DS av oss.

Nu sitter jag här och skriver i uterummet. Solen kommer och går, men det är varmt och skönt. Aningens blåsigt kanske.

Må väl! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar