fredag, april 30, 2010

Våren är härmed "insjungen".

I vackra Ådalen i vår by sjöng förskoleklasserna till och med skolår 3 in våren i förmiddags. De var så duktiga, och vädret var toppen! Solen sken över oss och det var riktigt varmt och skönt. Vitsipporna var utslagna så det lyste vitt överallt. Kan det bli mer vårlikt?

De sjöng många klassiker, tex Alla fåglar kommit ren och Hyacinter och Tulpaner, men även några nya vårsånger. De sjön en härlig sång i kanon, den var läcker! Allt avslutas med att alla (även åskådare) står upp och sjunger vår vackra nationalsång tillsammans. Mäktigt. Jag blir alltid gripen av barnes olika "evenemang", jag har (under de nattsvarta dagarna då jag precis hade fått mitt cancerbesked) varit i den situationen då jag inte trodde jag skulle få uppleva knappt några av dem...

Magnus lämnade Tuva till farmor och farfar i morse. Tuva åt frukost där, och jag och Freja åt hemma i lugn och ro, sedan cyklade vi till skolan. Det var bestämt att jag skulle vara med Freja hela dagen i skolan. Farmor, farfar och Tuva kom lagom till att vi alla gick i samlad trupp till Ådalen.

Jag tycker fröken Lisbeth verkar vara en bra fröken, bestämd men ändå mjuk och go mot barnen. De sitter fantastiskt stilla och lugnt och jobbar i klassrummet! Hon berättade (inte för att skryta) att hon alltid har så här lugnt i sina klasser. Hon jobbar stenhårt med det från början sa hon. Hon poängterar för barnen att klassrummet är deras ARBETSRUM.

De hann inte med så mycket i skolan idag. På fredagmorgnar har de tydligen alltid "religion". Freja har berättat om deras "guldbiblar" de har och ritar och skriver i (vanliga skrivböcker klädda i guldpapper). Lisbeth sa att hon tyckte det var viktigt med lite bibelkunskap, det är en bra grund att ha med sig i livet, man vet aldrig vad det har i sitt sköte, och jag kan bara hålla med! Naturligtvis kommer de framöver även att komma in på de andra religionerna som finns representerade i vårt land.

När vi alla kom tillbaka till skolan var det lunchdags och skolbarnen bjöds på korv med bröd och festis. Vi andra (läs farmor i detta fallet!) hade med matsäck som vi festade på på skolgården. Det var många som hade matsäck med. Jag hade inte fixat det då jag och Freja cyklade på morgonen. I matsalen bjöds det sedan på kaffe och kaka till föräldrar och syskon.

Efter "lunchen" var alla välkomna till gympasalen på en trolleriuppvisning. Trollkarlen var riktigt duktig! Han var tydligen lärare på en annan skola här i närheten.

När vi skulle hem fick jag med mig både Hanna och Karolina från klassen. De leker alla ute nu. Faktiskt i sandlådan! Jag märker på tjejerna att de älskar att leka med gegga och sådant, härligt att se, så stora är de liksom inte ännu! :-) Studsmattan används också flitigt.

Ikväll väntar majbrasa här i byn. Vi har aldrig varit där tidigare, vi skulle gått förra året, men det var inställt då pga eldningsförbud.

Ha en trevlig Valborg! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar