tisdag, juni 30, 2009


Liten sjuk Tuva ligger i vår säng. Gick och la sig där direkt när vi kom hem från dagis.

Vet ni om att ni har husdjur här på fritids?

Det var vad jag sa till fritidsfröken när jag hämtade Freja kl halv fem. Freja satt och plockade ihop ett spel hon spelat, det var lugnt där inne, bara några få barn kvar. Plötsligt såg jag något som kilade längs med golvlisten! Jag blev paff när jag såg att det var en liten mus!! Fritidsfröken pratade med några andra föräldrar och såg inget så jag fick upprepa mig. Jo då, de visste de hade husdjur, de hade ringt om det redan i fre men inget hade hänt ännu. Sommar du vet!
Den var banne mig inte rädd, den lille rackaren! Den sprang fram och tillbaka mins två ggr och kilade sedan upp i ett golvskåp! Sedan ut på golvet igen och sedan in under diskmaskinen.

Tur Freja är cool vad det gäller SÅDANA djur, hade varit värre om det var myror eller spindlar. ;-)
På bilden ovan ser ni Freja på ödslig sommarskolgård. ;-)

När vi väl kom till dagis, mötte vi en lite "nedstämd" Tuva. Hon ville upp i min famn och sa "jag är varm mamma", och började gråta. Och oj oj det var hon verkligen! Fröken sa "ja hon känns varm, svårt veta om det är värmen eller verkligen feber". "Det är feber", sa jag. Jag behöver bara känna på hennes fötter för att veta det. ;-) Jodå, 38.5 grader när vi kom hem... Hon ville ha välling och somnade redan kvart i sex. Bara hoppas hon sover hela natten men det tror jag. Hon sover mycket då hon är sjuk.

Så det blir "vabb" (vård av barn) för mig imorgon. Jag som skrev timsapport idag och hade 0 vabb-dagar i juni, juli börjar ju sämre... ;-)
Magnus har varit ute flera timmar och byggt på "pumphuset". Skön när vi kan koppla in sandfilterpumpen.
Nu har jag och Freja sett Allsång på Skansen. Jag lovade att hon kunde få se det nu när vi ju blir hemma imorgon, annars skulle vi gått upp halv sju.
Ha det gött!

måndag, juni 29, 2009

Vattenlek här hemma, tomt i vattentornet i stan.




Idag har jag haft min lediga måndag. Härligt, har liksom nästan gått i in i "sem-läge", men har dock fyra arbetspass kvar.

Barnen har lekt och lekt. Som vanligt.

Vaknade av Magnus som messade i morse och skrev att den inte fanns något vatten i stan, vattentornet hade haft läcka och var tomt (vårt lilla samhälle har dock eget vattentorn). Oj oj, vad barnen har pratat och funderat omkring detta. Hur skulle pappa kunna gå på toa och bajsa idag, hur hade mormor morfar det i sin presentaffär, Prylar och Presenter som ligger mitt i stan? Frågorna haglade tätt.

I Tuvas lek med sina älskade Barbiedockorna idag hörde jag "vi måste åka till vattentornet". :-)

Annars har Freja och Tuva lekt med granntjejen idag. De har badat och badat i poolen. De har lekt sjöjungfrur.

Jag och Tuva cyklade ner till apoteket i em för att inhandla solskyddsstift. Barnen bränner sig himla mycket i ansiktet... Vattnet reflekterar ju. På vägen hem stannade vi till i en rolig lekpark. (Freja var hemma hos kompis medan vi var iväg.)

Tuva hittade "lyckopeng" nedanför kassan på apoteket, hon blev så lycklig för sin lilla enkrona! :-)

Imorgon är det jobb som gäller igen. Men trivs så bra med mitt jobb, så känns inte speciellt betungande. Men känns lite trist ha barnen på dagis/fritids i detta härliga väder...

Ha det gött!

söndag, juni 28, 2009


He he, måste ju testa testa lite nu ju! Bara tester att lägga till bild i inlägget. Måste ju lära mig! :-) Detta är Tuva i poolen tidigare idag.

God natt!

NU har lilla Christina börjat blogga!

Trodde jag väl aldrig, att jag skulle börja blogga, jag som varit så emot det... Men jag gillar att skriva och har senaste åren insett att jag BEHÖVER skriva för att må bra. Lite måste jag ju dessutom få användning för mina 80 högskolepoäng i sv och litt vet! ;-)


Jag heter alltså Christina, är 34 år. Bor med man och barn i ett samhälle i Blekinge.

Idag har bara varit en sådan där njuta-dag. Solen har skinit, barnen har lekt och lekt och lekt. Tuva har fått vara med till stor del, vilket betyder lite "lugnt" för mig. Då får jag liiite gjort, även om man ibland känner sig som värsta "service-människan"!

Magnus har börjat bygga "pump-hus" till sandfilterpumpen vi köpt till poolen. Den var så stor! Tidigare har vi kunna använda en upp och nervänd balja bara.

Ha det gott! På återseende!!